ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Κόντε: Δεν θα δεχθούμε υποκριτικά μαθήματα από τη Γαλλία στο μεταναστευτικό

Κατηγόρησε επίσης τη Γαλλία για κυνισμό, λέγοντας ότι «ανέκαθεν προτιμούσε να κοιτάζει από την άλλη πλευρά όταν πρόκειται για τέτοια θέματα»

Newsroom Κ, Αθήνα

Την έντονη αντίδραση της ιταλικής κυβέρνησης προκάλεσαν οι δηλώσεις του Γάλλου υπουργού Εξωτερικών, ο οποίος ζήτησε από τη Ρώμη να επανεξετάσει τη στάση της μετά την άρνηση της τελευταίας να δεχθεί το πλοίο Aquarius με περισσότερους από 600 μετανάστες κοντά στη Σικελία.

«Δεν θα δεχθούμε υποκριτικά μαθήματα από τη Γαλλία στο μεταναστευτικό» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Ιταλός πρωθυπουργός, Τζουζέπε Κόντε. Κατηγόρησε επίσης τη Γαλλία για κυνισμό, λέγοντας ότι «ανέκαθεν προτιμούσε να κοιτάζει από την άλλη πλευρά όταν πρόκειται για τέτοια θέματα».

Είχε προηγηθεί η τοποθέτηση του Γάλλου υπουργού Εξωτερικών Ζαν Ιβ Λε Ντριάν, ο οποίος ανέφερε ότι «οι ΜΚΟ είπαν ότι ο χρόνος που θα χρειαστεί το πλοίο για να φθάσει στη Βαλένθια θα είναι πολύς, λαμβάνοντας υπόψη την ανθρωπιστική κατάσταση εν πλω». «Το πλοίο βρίσκεται 25 ναυτικά μίλια μακριά από το λιμάνι της Σικελίας και 27 ναυτικά μίλια από τη Μάλτα και ζητούμε επισήμως από τις ιταλικές αρχές να αναθεωρήσουν τη στάση τους», προσέθεσε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα

Σχόλια αναγνωστών

Η ουσία της κατάπαυσης του πυρός στην Συρία

«η ίδια ανακωχή όπως έγινε στην Κύπρο το 74. το μεγαλύτερο μέρος της καταλήφθηκε σε εκεχειρία.»
Χαριθέα  |  12:43

Η ουσία της κατάπαυσης του πυρός στην Συρία

«Οι δύο Αμερικάνοι πήγαν στην Τουρκία να δουλέψουν τον ψυχάκια και αυτός τους δούλεψε όπως ο ίδιος ήθελε!!! ...»
ΑΚΑ  |  09:23

Reuters: Δικτάτορες από την Καμπότζη απέκτησαν κυπριακό διαβατήριο

«Τί κέρδος έκανε το γραφείο των αππωμένων αδερφών?»
ΑΚΑ  |  08:54

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X