ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:04
 

Μακρόν: Χρειαζόμαστε περισσότερη Ευρώπη

Ο Γάλλος Πρόεδρος ανέφερε χαρακτηριστικά πως «χρειαζόμαστε μια νέα Ευρώπη. Καλώ τη Γερμανία να συνενώσουμε τις δυνάμεις μας»

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

«Περισσότερη Ευρώπη» ζήτησε σήμερα ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, σε ομιλία που εκφώνησε ενώπιον της ολομέλειας του γερμανικού Κοινοβουλίου, στη διάρκεια επίσκεψής του στο Βερολίνο, με στόχο να αποτιθεί φόρος τιμής στους νεκρούς των δύο Παγκοσμίων Πολέμων.

Ο Γάλλος Πρόεδρος ανέφερε χαρακτηριστικά πως «χρειαζόμαστε μια νέα Ευρώπη. Καλώ τη Γερμανία να συνενώσουμε τις δυνάμεις μας, ώστε να ενισχύσουμε την Ευρώπη απέναντι σε κρίσεις και στον εθνικισμό. Σήμερα, πρέπει να ανοίξουμε ένα νέο κεφάλαιο. Το χρωστάμε στην Ευρώπη».

Ο Εμανουέλ Μακρόν ευχαρίστησε τη γερμανική κυβέρνηση για την τιμή –όπως σημείωσε- που του έγινε να μιλήσει ενώπιον του ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου και πρόσθεσε ότι «οι κοινές μας θέσεις είναι πιο δυνατές από τις διαφορές μας».

Σε άλλο σημείο υπογράμμισε πως ενωμένα τα κράτη της ΕΕ πρέπει να αντιμετωπίσουν τις κοινές προκλήσεις, λέγοντας πως «αυτό το νέο κεφάλαιο δεν πρέπει να μας προκαλεί φόβο. Κάθε χώρα πρέπει να μοιραστεί με τους υπόλοιπους εταίρους τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε στην εξωτερική πολιτική, στο μεταναστευτικό, στην ανάπτυξη. Οι χώρες μας δεν πρέπει να φοβηθούν να προχωρήσουν σε παραχώρηση μεγαλύτερου μέρους της εθνικής τους κυριαρχίας».

Ο ίδιος επανέφερε για ακόμη μια φορά το αίτημα που μοιράζεται με τη Γερμανίδα Καγκελάριο για τη δημιουργία κοινού ευρωπαϊκού στρατού.

Αμέσως μετά την ομιλία του στο γερμανικό Κοινοβούλιο, Μακρόν και Μέρκελ μετέβησαν στην Καγκελαρία όπου προχώρησαν σε συνομιλίες με βασικό θέμα της ατζέντας τη δημιουργία ενός κοινού προϋπολογισμού της Ευρωζώνης, ώστε –όπως λέγεται- να αμβλυνθούν οι οικονομικές ανισότητες μεταξύ των κρατών μελών, αλλά και να μετατραπεί ο ESM σε ευρωπαϊκό ΔΝΤ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Εκτός διαπραγματευτικής ομάδας για Κυπριακό το ΑΚΕΛ

«Στην Κύπρο ψηφίζουμε κυβέρνηση με δημοκρατικές διαδικασίες εκλογών και πλειοψηφία, για να κυβερνάει ...»
Ανώνυμος  |  22:52

Εντοπίστηκαν 40 μετανάστες στην περιοχή του Κάτω Πύργου

«Στείλετε πίσω όλους αυτούς που αποδεδειγμένα είναι ψεύτες και εξυπηρετούν αλλότριους σκοπούς. Και αυ ...»
ΑΚΑ  |  09:49

Παυλόπουλος: Δε νοείται συνομοσπονδία με τη μορφή που κάποιοι θα ήθελαν

«ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΚΑΙ… ΥΠΝΟΒΑΣΙΕΣ Σήμερα, η Κυπριακή Δημοκρατία είναι σεβαστή ανά το παγκόσμιο επειδή, πρωτίστως, ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, Β.Α., Μ.Α.  |  12:16

Βαφτίζουν ως «χαλλούμι» λευκό τυρί από αγελαδινό γάλα

«Συνεχίζεται να επιδοτείτε τους εκατομμυριούχους αγελαδοτρόφους ρε αρνιά, μόλις πρόσφατα αποκαλύφθηκε ...»
Αρμαγεδών  |  08:07

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση