ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Μακρόν: Χρειαζόμαστε περισσότερη Ευρώπη

Ο Γάλλος Πρόεδρος ανέφερε χαρακτηριστικά πως «χρειαζόμαστε μια νέα Ευρώπη. Καλώ τη Γερμανία να συνενώσουμε τις δυνάμεις μας»

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

«Περισσότερη Ευρώπη» ζήτησε σήμερα ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, σε ομιλία που εκφώνησε ενώπιον της ολομέλειας του γερμανικού Κοινοβουλίου, στη διάρκεια επίσκεψής του στο Βερολίνο, με στόχο να αποτιθεί φόρος τιμής στους νεκρούς των δύο Παγκοσμίων Πολέμων.

Ο Γάλλος Πρόεδρος ανέφερε χαρακτηριστικά πως «χρειαζόμαστε μια νέα Ευρώπη. Καλώ τη Γερμανία να συνενώσουμε τις δυνάμεις μας, ώστε να ενισχύσουμε την Ευρώπη απέναντι σε κρίσεις και στον εθνικισμό. Σήμερα, πρέπει να ανοίξουμε ένα νέο κεφάλαιο. Το χρωστάμε στην Ευρώπη».

Ο Εμανουέλ Μακρόν ευχαρίστησε τη γερμανική κυβέρνηση για την τιμή –όπως σημείωσε- που του έγινε να μιλήσει ενώπιον του ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου και πρόσθεσε ότι «οι κοινές μας θέσεις είναι πιο δυνατές από τις διαφορές μας».

Σε άλλο σημείο υπογράμμισε πως ενωμένα τα κράτη της ΕΕ πρέπει να αντιμετωπίσουν τις κοινές προκλήσεις, λέγοντας πως «αυτό το νέο κεφάλαιο δεν πρέπει να μας προκαλεί φόβο. Κάθε χώρα πρέπει να μοιραστεί με τους υπόλοιπους εταίρους τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε στην εξωτερική πολιτική, στο μεταναστευτικό, στην ανάπτυξη. Οι χώρες μας δεν πρέπει να φοβηθούν να προχωρήσουν σε παραχώρηση μεγαλύτερου μέρους της εθνικής τους κυριαρχίας».

Ο ίδιος επανέφερε για ακόμη μια φορά το αίτημα που μοιράζεται με τη Γερμανίδα Καγκελάριο για τη δημιουργία κοινού ευρωπαϊκού στρατού.

Αμέσως μετά την ομιλία του στο γερμανικό Κοινοβούλιο, Μακρόν και Μέρκελ μετέβησαν στην Καγκελαρία όπου προχώρησαν σε συνομιλίες με βασικό θέμα της ατζέντας τη δημιουργία ενός κοινού προϋπολογισμού της Ευρωζώνης, ώστε –όπως λέγεται- να αμβλυνθούν οι οικονομικές ανισότητες μεταξύ των κρατών μελών, αλλά και να μετατραπεί ο ESM σε ευρωπαϊκό ΔΝΤ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Με νέους μάρτυρες συνεχίζεται η δίκη για το διπλό φονικό στον Στρόβολο

«Aν η δικαιοσύνη ήταν υγιής, μέχρι τώρα οι δολοφόνοι θα έπρεπε να ήταν μέσα. Όμως, έχοντας υπόψη τον ...»
ΑΚΑ  |  12:21

Οζερσάι: Θα μπουν ειδικοί στα Βαρώσια για καταγραφή

«Eιδικούς μόνο στον τουρκομαχαλλά έσιει!!!??? »
ΑΚΑ  |  12:18

Οζερσάι: Θα μπουν ειδικοί στα Βαρώσια για καταγραφή

«Eιδικούς μόνο στον τουρκομαχαλλά έσιει!!!??? »
ΑΚΑ  |  12:18

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X