ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Στη νέα Αμυντική Στρατηγική των ΗΠΑ το τείχος με το Μεξικό

Βασισμένοι στο κεντρικό σύνθημα της προεκλογικής εξαγγελίας του Προέδρου Τράμπ,

ΠΗΓΗ: skai.gr

Τη νέα Αμυντική Στρατηγική των ΗΠΑ παρουσίασε ο Ντόνλαντ Τραμπ ο οποίος υπογράμμισε πως βασικός πυλώνας είναι η προστασία της ενδοχώρας των ΗΠΑ κάτι το οποίο θα επιτευχθεί μεταξύ άλλων και με την κατασκευή του τείχους στα σύνορα με το Μεξικό.

Ο Ντόναλντ Τραμπ υπογράμμισε επίσης πως οι αμυντικές δαπάνες των ΗΠΑ θα αυξηθούν σημαντικά όχι μόνο για οπλικά συστήματα αλλά και για την ανάπτυξη νέων τεχνικών για την αντιμετώπιση σύγχρονών απειλών όπως οι στοχευμένες κυβερνοεπιθέσεις.

Αναλυτικά κατά την τοποθέτησή του ο Τραμπ σημείωσε:

«Τους περασμένους 11 μήνες ταξίδεψα σε περισσότερες από 11 διαφορετικές χώρες και συναντήθηκα με περισσότερους από 100 ηγέτες χωρών. Όπου κι αν ταξίδεψα ήταν μία από τις μεγαλύτερες τιμές της ζωής μου να εκπροσωπώ τον αμερικανικό λαό.

Για πολλά χρόνια οι πολίτες αυτές της χώρας έβλεπαν τη μία αποτυχία να διαδέχεται την άλλη στην εξωτερική πολιτική. Εφαρμόστηκαν πολιτικές που θυσίασαν δουλειές και δισεκατομμύρια δολάρια της οικονομάς μας και δόθηκαν σε άλλες χώρες πολλές φορές εχθρικές χώρες. Οι πολιτικές που εφαρμόστηκαν δεν είχαν μόνο οικονομικό αντίκτυπο. Χιλιάδες παράνομοι μετανάστες εισήλθαν στη χώρα μας χωρίς κανέναν έλεγχο και καμία πρόβλεψη θέτοντας σε κίνδυνο της ακεραιότητα των αμερικανών.
Πλέον ένα χρόνο μετά την εκλογή μου όλος ο κόσμος έχει λάβει ξεκάθαρα το μήνυμα πως οι ΗΠΑ έχουν επιστρέψει και είναι ισχυρές, οι ΗΠΑ είναι εδώ πιο ισχυρές από ποτέ. Σε κάθε μας απόφαση η Αμερική είναι σε πρώτο πλάνο και εκεί θα παλέψουμε να παραμείνει.

Αναφορικά με τη Βόρεια Κορέα θα κάνουμε ότι είναι δυνατό ώστε το καθεστώς της συγκεκριμένης χώρας να μην έχει καμία δίοδο σε πυρηνικά και θα εξασφαλίσουμε πως η συγκεκριμένη χώρα δεν θα μπορέσει ποτέ ξανά να απειλήσει τον πλανήτη.

Η νέα αμυντική στρατηγική των ΗΠΑ βασίζεται στην προστασία του συμφέροντος της χώρας. Είτε μας αρέσει είτε όχι βρισκόμαστε σε μία νέα εποχή έντονου παγκόσμιου ανταγωνισμού.
Υπάρχουν καθεστώτα που απειλούν τη χώρα και τους συμμάχους της. Δεχόμαστε απειλές τρομοκρατικές. Βρισκόμαστε επίσης στο μέσο μίας νέας εποχής στην ανάπτυξη δυνάμεων. Η Κίνα και η Ρωσία δυναμώνουν και θέλουν να πρωταγωνιστήσουν. Πρέπει να είμαστε ισχυροί ώστε να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις.

Οι εχθροί μας είναι πιο ισχυροί κ αι πιο ικανοί από ότι στο παρελθόν και θα πρέπει να κατανοήσουν άμεσα το πόσο δυνατοί και ισχυροί είμαστε κι εμείς ως χώρα. Με τη σημερινή στρατηγική θα δώσουμε ένα σαφές μήνυμα σε όλους πως η χώρα μας είναι εδώ. Για πρώτη φορά η στρατηγική περιλαμβάνει στρατηγική προφύλαξης της ενδοχώρας. Υπάρχει σαφώς το σχέδιο κατασκευής ενός τείχους στα σύνορα με το Μεξικό αλλά και νέα πολιτική για την έκδοση visa και πράσινης κάρτας. Ο δεύτερος πυλώνας της στρατηγικής μας έχει να κάνει με την οικονομική ανάπτυξη της χώρας μας κάτι το οποίο θα μας δυναμώσει και θα μας στηρίξει εκ των έσω.

Ο τρίτος πυλώνας έχει να κάνει με την ισχύ της χώρας. Θα υπάρξουν επενδύσεις εκ νέου στα αμυντικά συστήματα της χώρας τα οποία τις τελευταίες δεκαετίες συρρικνώθηκαν δραματικά. Θα δημιουργηθούν χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας όχι μόνο για παραδοσιακά οπλικά συστήματα αλλά και για τις νέου τύπου απειλές».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Σχόλια αναγνωστών

Αρέστη για ΣΚΤ: «Εννεν δικά μας τα λεφτά αν τα ξοδέψουμε εν πειράζει»

«53 στελέχη της Συνεργατικής είχαν εταιρικές κάρτες! Απίστευτο! Κακοδιαχείριση σε βαθμό κακουργήματος. ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  11:10

Μεγάλο «stop» σε ρωσικές εταιρείες και τραπεζικούς λογαριασμούς

«Συμφωνώ με τον CGA. Χρωστάμε πολλά στους Ρώσους. Στο κάτω-κάτω μην ξεχνάμε πόσο μας στήριξαν και έστειλαν ...»
Ανώνυμος  |  11:02

Μεγάλο «stop» σε ρωσικές εταιρείες και τραπεζικούς λογαριασμούς

«Τις απώλειες εσόδων θα τις αναπληρώσουν τα ναυτάκια του Έκτου Στόλου! (Εδώ γελάμε). Αρκετά μας άντεξαν ...»
CGA  |  08:25

Αναστασιάδης: Δεν είναι με το να δίνεις μόνο που θα εξευρεθεί λύση (βίντεο)

«…ούτε με τις περαπεδκιώτικες πονηράδες!!!»
Ai Em  |  09:37

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση