ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Μόσχα και Άγκυρα δεν συμφωνούν για τους Κούρδους

Δεν αποκλείεται το επόμενο διάστημα να υπάρξουν αναταράξεις στις σχέσεις Ρωσίας- Τουρκίας

Του Νίκου Στέλγια

Του Νίκου Στέλγια

twitter

Η Ρωσία και η Τουρκία δεν συμφωνούν για τον ρόλο που θα διαδραματίσουν οι Κούρδοι στο νέο πολιτικό πεδίο της Συρίας. Η Μόσχα θεωρεί ότι οι Κούρδοι πρέπει να διαδραματίσουν ρόλο στις τάξεις της αντιπολίτευσης της Συρίας. Η Άγκυρα επιμένει στο γεγονός ότι η συριακή πτέρυγα του κουρδικού κινήματος είναι μια «τρομοκρατική οργάνωση».

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από την Άγκυρα, στην Μανίλα, οι Υπουργοί Εξωτερικών της Ρωσίας και της Τουρκίας συζήτησαν τις τελευταίες εξελίξεις στην Συρία και δεν κατάφεραν να έρθουν σε συνεννόηση.
Η ρωσική πλευρά εκφράζει προβληματισμό για την ανάπτυξη της ακτίνας δράσης των ΗΠΑ στην Συρία και επιθυμεί να δει το κουρδικό κίνημα να λαμβάνει ενεργό ρόλο στον καθορισμό του νέου πολιτικού πλαισίου της χώρας. Η Μόσχα επιμένει για την ένταξη των Κούρδων στην διαδικασία επίλυσης της κρίσης της Συρίας, την οποία επιμελείται ο ΟΗΕ.

Επίσης, η ρωσική πλευρά ζητά την άμεση εφαρμογή της κατάπαυσης του πυρός και στο Ίντλιπ, ένα εγχείρημα που μπλοκάρουν οι ισλαμιστικές οργανώσεις που ελέγχουν αυτή την πόλη. Η Μόσχα ζητά από την Ουάσιγκτον και την Άγκυρα να αναλάβουν πρωτοβουλία για την διευθέτηση αυτού του προβλήματος.

Από την πλευρά του, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου επεσήμανε στον Ρώσο ομόλογο του ότι η Τουρκία δεν πρόκειται να αποδεχθεί την ένταξη του κουρδικού κινήματος στον Συνασπισμό Εθνικών Επαναστατικών Δυνάμεων της Συρίας.  Αναφερόμενος στην νέα εξέλιξη, ο τουρκικός αντιπολιτευόμενος τύπος προειδοποιεί ότι την επόμενη περίοδο στις ρωσοτουρκικές σχέσεις ενδέχεται να παρατηρηθούν αξιοσημείωτες αναταράξεις.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νίκου Στέλγια

Σχόλια αναγνωστών

«Να μεριμνούν οι εκπαιδευτικοί για την πρωινή προσευχή» λέει το Υπ.Παιδείας

«Με λίγα λόγια η προσευχή είναι εξαναγκασμός »
Gio  |  14:49

#PoliticsBlog Ο Νίκαρος που έγινε Τάσσος και οι κυρώσεις των 28 για την Τουρκία

«Όταν καταφέρουμε, σαν λαός, να σταματήσουμε οι μισοί να κατηγορούμε ή να θεωρούμε τους άλλους μισούς ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  13:57

#PoliticsBlog Ο Νίκαρος που έγινε Τάσσος και οι κυρώσεις των 28 για την Τουρκία

«Μάλλον να κατευνάσουν το θηρίο όχι να το εξημερώσουν γιατί δεν εξημερώνεται!»
Leon  |  13:30

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X