ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 00:08
 

Ο Εντρογάν εστιάζει στην αν. Μεσόγειο και στέλνει στρατό σε ρωσική άσκηση

Πραγματοποιούμε τους δικούς μας σχεδιασμούς, τόνισε για τη κινητικότητα της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο

Του Νίκου Στέλγια

Του Νίκου Στέλγια

twitter

Κατά την επιστροφή του στην Τουρκία από την κρίσιμη διάσκεψη της Τεχεράνης, μια διάσκεψη που δεν κατάφερε να δώσει λύση στο πρόβλημα του Ίντλιπ, ο Πρόεδρος της Τουρκίας συνοδευόμενος από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ, έστειλε σημαντικά μηνύματα σχετικά με την τροπή των εξελίξεων στην ανατολική Μεσόγειο και τη συνεργασία της Τουρκίας με τη Ρωσία.

O Πρόεδρος της Τουρκίας συσχέτισε τις τελευταίες εξελίξεις στον ενεργειακό χάρτη της ανατολικής Μεσογείου με τις κινήσεις των διάφορων παραγόντων και τη ναυτική άσκηση της Ρωσίας στην περιοχή. Την ίδια στιγμή, ανακοίνωσε μαζί με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας την ενδεχόμενη συμμετοχή της Τουρκίας σε μια μεγάλη, ξεχωριστή άσκηση που διεξάγει η Ρωσία στη Σιβηρία και στην οποία συμμετάσχουν η Κίνα και η Μογγολία.

Σε ό,τι αφορά τις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο, κυρίως στο ενεργειακό πεδίο, ο Ρετζέπ Ταγγίπ Ερντογάν δήλωσε: «Σχετικά με τα αποθέματα του φυσικού αερίου στην ανατολική Μεσόγειο όλοι λένε κάτι. Εφόσον πραγματοποιούν τόσες κινήσεις εκεί υπάρχει μπόλικο φυσικό αέριο. Το Ισραήλ, η Γαλλία δηλώνουν παρών στην περιοχή. Φυσικά και εμείς πραγματοποιούμε τους δικούς μας σχεδιασμούς. Αυτή την στιγμή σε εκείνη την περιοχή έχουμε την άσκηση της Ρωσίας. Εκεί βρίσκονται τα πλοία της που έφτασαν στη Μεσόγειο. Θα πραγματοποιήσουν μια μεγάλη στρατιωτική άσκηση με την Κίνα».

Η πρόσκληση της Ρωσίας

Στη συνέχεια, ο κ. Ερντογάν και ο κ. Ακάρ ανακοίνωσαν ότι η Τουρκία έλαβε πρόσκληση από την Ρωσία για να συμμετάσχει στην μεγάλη άσκηση που θα πραγματοποιηθεί στη Σιβηρία με την συμμετοχή 297.000 στρατιωτών.

«Τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιήσουν την άσκηση Βόστοκ 2018. Κάλεσαν και την Τουρκία. Εξετάζουμε την πρόσκληση. Η άσκηση θα πραγματοποιηθεί στο ανατολικό κομμάτι (της Σιβηρίας). Το ναυτικό κομμάτι της έχει ήδη αρχίσει. Συμμετάσχουν 25 πλοία σε 30 σημεία με πολεμικό εξοπλισμό. Φέρουν πυραύλους με βεληνεκές 20-25 χλμ. Η Αμερική το παρακολουθεί. Δηλαδή η άσκηση φέρει σημασία», σημείωσε ο κ. Ακάρ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νίκου Στέλγια

Σχόλια αναγνωστών

Ζητά βοήθεια η Ερευνητική Επιτροπή για ΣΚΤ

«Eλπίζω όταν αυτή η Επιτροπή τελειώσει το έργο που ανέλαβε, να μην ντρέπεται να κυκλοφορεί στους ...»
knak  |  20:51

Τα πάνω κάτω στο ΔΣ της Cyta από γνωμάτευση του Γ. Εισαγγελέα

«Ο καλύτερος κουγκάς της κυβέρνησης!!! Καλλύτερο εν θέλει!!! Aκούεις τον και σβήνεις την τηλεόραση!!! ...»
knak  |  20:48

#PoliticsBlog Οι εμετοί, τα ξερατά και πιθανές θεραπείες

«η τάση προς εμετό μπορεί να προκλήθηκε απο το βούρκο στον οποίο κυλιέται ο Γενικός Εισαγγελέας »
leoegotora  |  12:54

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση