ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ξεκίνησε η χερσαία εισβολή στα εδάφη του Αφριν από την Τουρκία (Live)

Την εισβολή μεταδίδουν τουρκικά και κουρδικά μέσα.

Newsroom K

Ξεκίνησε σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η εισβολή στο Άρφιν από την Τουρκία. Από το πρωί της Κυριακής ξεκίνησε και η χερσαία εισβολή στην Συρία μέσα στα εδάφη του Αφριν, από τον τουρκικό στρατό. Ο Πρόεδρος της χώρας Ταγίπ Ερντογάν, κοινοποίησε την έναρξη της εισβολής, το Σάββατο (20/1), μιλώντας στο ΑΚΡ. Η "Κ" μεταφέρει live τα γεγονότα.

Κυριακή Live 21/1

20:50 Απειλεί την Ντογούς Ντεργιά ο Αντιπρόεδρος του Κόμματος Εθνικιστικής Δημοκρατίας, για την τάση που τηρεί στο ζήτημα του Άφριν.

20:00 Αύριο συνεδριάζει το Συμβούλιο Ασφαλείας για Άφριν ύστερα από κάλεσμα της Γαλλίας.

19:45 Σε αντεπίθεση πέρασαν οι Κούρδοι αντάρτες στο Άφριν σύμφωνο με ανακοινωθέν του αρχηγείου της

19:00 Ο υιός του Ερντογάν, ο Μπιλάλ Ερντογάν παρακολουθεί τις επιχειρήσεις του τουρκικού στρατού από επιχειρησιακό κέντρο των ενόπλων δυνάμεων. Ο ίδιος δεν έχει κανένα δημόσιο αξίωμα.

18:45 Συνεχίζεται η «βροχή» ρουκετών στην Τουρκία

18:40 Χάρτης με περιοχές όπου εισέβαλλε μέχρι στιγμής στο Άφριν ο τουρκικός στρατός

18:35 Ο Τσαβούσογλου δηλώνει: Όσοι δεν υποστηρίζουν την επιχείρηση του Άφριν είναι μαζί με τους τρομοκράτες

18:30 4 τραυματίες σε ιδιαίτερα σοβαρή κατάσταση και 37 συνολικά τραυματίες στην Αντιόχεια εξαιτίας των επιθέσεων των Κούρδων με ρουκέτες από τα εδάφη της Συρίας. 

18:05 Νέο κτύπημα με ρουκέτες στο Ρεϊχάνλι

18:00 Γερμανικής κατασκευής τουρκικό τεθωρακισμένο χτυπημένο από τους αντάρτες στο Αφριν 

17: 26 Κάλεσμα από ΡΚΚ για ξεσηκωμό στην Τουρκία.

Σε συντομία το μήνυμα-κάλεσμα του ΡΚΚ: Το βόρειο Κουρδιστάν, δηλαδή οι κουρδικές επαρχίες της Τουρκίας, πρέπει να μετατραπούν σε πεδία όπου οι Κούρδοι θα απαντήσουν στην επιθετικότητα της Τουρκίας, έτσι ώστε στο μέλλον η Άγκυρα να είναι απασχολημένη στο εσωτερικό της και να μην έχει την άνεση για να επιτεθεί στους γείτονες της.

16:32 Το Υπουργείο Εξωτερικών του Ιράν κάλεσε την Τουρκία να τερματίσει την νέα επίθεση κατά Συρίας. Επίσης το Ιράν προειδοποιεί, πως η νέα περιπέτεια στο Άφριν είναι «βούτυρο στο ψωμί» των τρομοκρατικών οργανώσεων.

14:30 Ο Υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Jean-Yves Le Drian καλεί σε έκτακτη συνεδρίαση το Συμβούλιο Ασφαλείας.

14:20 Ρουκέτες από την Συρία έπεσαν σε διάφορα σημεία και έπληξαν την τουρκική συνοριακή πόλη Ρειχάνλι. Από τις ρουκέτες έπεσε νεκρός ένας Σύριος πολίτης και τραυματίστηκαν 32. Σημειώνεται πως τέσσερα χωριά στο Αφριν, πέρασαν υπό τον έλεγχο των Σύριων ανταρτών.

14:05 Η στιγμή που οι Κουρδοι πλήττουν τουρκικό τεθωρακισμένο στο Αφριν:

13: 15 Η Τουρκία περιόρισε τις πτήσεις των αμερικανικών μαχητικών από και προς το Ιντζιρλικ.

13:05 Βαρύς αεροπορικός βομβαρδισμός σε κατοικημένες περιοχές του Αφριν, σύμφωνα κουρδικές πηγές. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι καταστράφηκαν τρία τεθωρακισμένα του τουρκικού στρατού.

12:00 Έπεσε το πρώτο χωριό, στην περιοχή Ρατζού, στο Σιάνκαλ, ισχυρίζεται σε ανακοινωθέν του ο Στρατός της Ελεύθερης Συρίας.

11:40 Ξεκίνησε η χερσαία εισβολή στην Συρία, 5 χλμ. μέσα στα εδάφη του Αφριν.

Γεγονότα Live Σάββατο 20/1

20:40 Κοινή συνέντευξη τύπου από Μπιν Αλί Γιλντιριμ και ηγέτη Γκρίζων Λύκων, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, τώρα στην Άγκυρα. Ο κ. Γιλντιριμ ανακοινώνει ότι η τουρκική εισβολή θα συνεχιστεί αύριο με την συμμετοχή των χερσαίων δυνάμεων.

 Το Υπουργείο Εξωτερικών της Συρίας εκφράζει την σφοδρή αντίθεση του με την «απάνθρωπη» επίθεση στα προάστια του Χαλεπιού, στο Άφριν.

20:15 To PKK δεν θα τηρήσει σιωπηλή στάση απέναντι στις νέες εξελίξεις προειδοποιεί ο αρχηγός των ένοπλων δυνάμεων του κουρδικού κινήματος, Μουράτ Καράγιλαν.

20:00 Με 72 αεροπλάνα η επιδρομή της Τουρκίας στο Άφριν, σύμφωνα με την τουρκική υπηρεσία του Σπούτνικ. Όλα τα αεροπλάνα επέστρεψαν στις βάσεις τους. Χτυπήθηκαν 108 στόχοι σε 7 περιοχές.

19:55 Το κουρδικό πρακτορείο Χαβάρ μεταδίδει την πληροφορία ότι την στιγμή που ξεκινούσε η εισβολή της Τουρκίας στο Άφριν, ο Συριακός στρατός έθεσε υπό έλεγχο του την αεροπορική βάση Αμπύ Ζουχούρ, την οποία κρατούσε η Οργάνωση Ταχρίρ Αλ Σαμ που υποστηρίζεται από την Τουρκία.

19:48 Μεγάλη προπαγανδιστική εκστρατεία από την Άγκυρα. Η τουρκική κυβένρηση επιχειρεί να εξασφαλίσει πολιτικά οφέλη από τον Πόλεμο του Άφριν. Η νέα φωτογραφία που μεταδίδει το Πρακτορείο Ανατολίας και κάνει τον γύρω των τουρκικών μέσων και του διαδικτύου είναι χαρακτηριστική.

19:27 Για ρωσοτουρκική συμφωνία περί «περιορισμένης έκτασης» επιχείρηση στο Άφριν κάνει λόγο ο αντιπολιτευόμενος τύπος της Τουρκίας. Ο τουρκικός στρατός δεν θα εισβάλλει μαζικά στην περιοχή, εφόσον δεν υπάρξει μεγάλη ανάγκη. Η επιχείρηση της Τουρκίας θα περιοριστεί στα περίχωρα της συνοριακής γραμμής και στο έδαφος πρωταγωνιστικό ρόλο θα έχουν οι δυνάμεις του «Στρατού της Ελεύθερης Συρίας».

19:19 Νέα απόπειρα χερσαίας εισβολής τουρκικών και συμμαχικών δυνάμεων στο Άφριν, στην περιοχή Μινάζ. Οι Κούρδοι αντάρτες προβάλλουν αντίσταση.

19:11 O YPG απώθησε απόπειρα χερσαίας εισβολής την ώρα που ξεκινούσαν οι αεροπορικές επιδρομές στο Άφριν. Μεταδίδει την πληροφορία το τουρκικό αντιπολιτευόμενο, ειδησοεγραφικό κανάλι ARTI TV. Στους 30 μέχρι στιγμής οι τραυματίες στο Άφριν.

19:09 Άμαχος πληθυσμός από το Άφριν βρίσκει καταφύγιο στο Χαλέπι, το οποίο ελέγχει ο συριακός στρατός.

Και οι Πρεσβευτές της Γαλλίας, Βρετανίας και Κίνας στο τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών. Πρώτη αντίδραση του Ιράν: Η επιχείρηση του Άφριν θα επηρεάσει την σχεδιαζόμενη διάσκεψη του Σότσι για την επίλυση της συριακής κρίσης.

19:00 Ανεπιβεβαίωτη πληροφορία: Τουρκικά μαχητικά εμποδίζουν την απογίωση αμερικανικών εναέριων μέσων στην βάση Ίντζιρλικ. Η είδηση κυκλόφορησε στο διαδίκτυο και δεν επιβεβαιώνεται μέχρι στιγμής από καμία επίσημη αρχή.

18:59  Υψηλόβαθμο στέλεχος του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος (ΡΤΚ), το οποίο ετοιμάζεται να αναλάβει τα ηνία της εξουσίας ξεκαθάρισε την αντίθεση του με τον πόλεμο του Άφριν, πριν από λίγο, δια μέσου του twitter. Πρόκειται για τον «βουλευτή» και πρώην «Υπουργό Εσωτερικών», Ασίμ Ακάνσοϊ, ο οποίος ξεκαθαρίζει ότι αντιτίθεται σε κάθε είδους πολεμική σύρραξη.

18:40 Αποχώρησαν οι ρωσικές δυνάμεις από το Άφριν μαζί με την έναρξη των τουρκικών βομβαρδισμών. Έχουν μεταφερθεί στο Ταλ Ριφάτ.

Ο τουρκικός στρατός συγκρούεται με το YPG στα σύνορα, στην περιοχή Μπιλμίλε

18:28 108 στόχοι έχουν χτυπηθεί μέχρι στιγμής στο Άφριν. To Ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών, σύμφωνα με κουρδικές πηγές, δήλωσε πως η επιχείρηση της Τουρκίας στο Άφριν ξεκίνησε εξαιτίας της προβοκάτσιας των ΗΠΑ.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου αναφέρει, πως μέχρι στιγμής υπάρχουν απώλειες μονάχα στις τάξεις του κουρδικού κινήματος, δεν υπάρχουν πολίτες τραυματίες. Η Τουρκία ενημέρωσε γραπτώς δια μέσου του Προξενείου της Συρίας στην Κωνσταντινούπολη, την Δαμασκό. 

18:05  Διάφορες κουρδικές οργανώσεις καλούν στους δρόμους τους Κούρδους σε Τουρκία και εξωτερικό. Εκτός από το κουρδικό κίνημα, χτυπάμε και το Ισλαμικό Κράτος στην περιοχή, ισχυρίζεται η Άγκυρα, την στιγμή που εκπρόσωποι του κινήματος υπενθυμίζουν ότι στο Άφριν δεν υπάρχουν δυνάμεις του Ισλαμικού Κράτους και ότι η πόλη δεν βίωσε μέχρι σήμερα τις επιπτώσεις του πολέμου. Ο τουρκικός στρατός ισχυρίζεται ότι το κουρδικό κίνημα χρησιμοποιεί τον άμαχο πληθυσμό του Άφριν ως ασπίδα. Στο τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών έσπευσαν οι πρεσβευτές και επιτετραμμένοι των ΗΠΑ, Ρωσίας και Ιράν για την τουρκική εισβολή στο Άφριν.

18:00 Ανακοίνωση εξέδωσε το κουρδικό κίνημα που μεταξύ άλλων αναφέρει πως θα αμυνθούν απέναντι στις επιθέσεις της Τουρκιας και δεν θα επιτρέψουν εχθρικές της ενέργειες στο έδαφός τους. 

17:40 Ο τουρκικός στρατός αυτή τη στιγμή βομβαρδίζει το Άφριν, αφήνοντας φυλλάδια με τα οποία ζητά από τον άμαχο πληθυσμό να παραμείνει στις κατοικίες τους.

17:30 Μετωπική επίθεση κατά των ΗΠΑ εξαπέλυσε ο Ερντογάν, με την έναρξη της εισβολής στο Άφριν, υπογραμμίζοντας ότι η Τουρκία δε θα λάβει υπόψη τις δηλώσεις της Ουάσιγκτον. Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την επιχείρηση του Άφριν θα ακολουθήσει εισβολή στο Μίμπιτς. Η Τουρκία θα εξουδετερώσει εστίες «τρομοκρατών» κατά μήκος των συνόρων της μέχρι τα σύνορα της Συρίας με το Ιράκ. Κουρδικές πηγές  κάνουν λόγο για τραυματίες. Την έναρξη της εισβολή μεταδίδουν και τουρκικά αλλά και κουρδικά μέσα.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

ΓΓ ΑΚΕΛ: Αποφεύγει να συζητήσει ουσιαστικά ζητήματα του Κυπριακού ο Πρόεδρος

«Γιάννο, τον τύπο τον διαβάζω εδώ και καιρό. Είναι φανατικά οπαδός της άρνησης και του αντιακελισμού, ...»
ΧΧΧ  |  10:21

ΓΓ ΑΚΕΛ: Αποφεύγει να συζητήσει ουσιαστικά ζητήματα του Κυπριακού ο Πρόεδρος

«Και αφού έχει την μαγική και εύκολη συνταγή ο Άντρος και αφού θεωρεί ότι έχει έρισμα στους Τουρκοκύπριους, ...»
Γιώργος  |  10:07

ΓΓ ΑΚΕΛ: Αποφεύγει να συζητήσει ουσιαστικά ζητήματα του Κυπριακού ο Πρόεδρος

«Σε άλλη χώρα του κόσμου το ΑΚΕΛ μετά το κάζο της οικονομικής καταστροφής που έφερε στον τόπο, θα είχε ...»
Ανώνυμος  |  10:00

ΓΓ ΑΚΕΛ: Αποφεύγει να συζητήσει ουσιαστικά ζητήματα του Κυπριακού ο Πρόεδρος

«Knak, με τα λίγα λόγια που γράψατε, χαρακτηρίζεστε από ένα έντονο φανατισμό, αυτός ο ίδιος που είναι ...»
Yiannos  |  09:50

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση