ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 20:01
 

Ο Ερντογάν έτοιμος για νέα εισβολή στη Συρία

Ζήτημα ημερών η νέα τουρκική επιχείρηση, σύμφωνα με τον Τούρκο Πρόεδρο

Του Νίκου Στέλγια

Του Νίκου Στέλγια

twitter

O Πρόεδρος της Τουρκίας ανακοίνωσε το μεσημέρι της Τετάρτης ότι επίκειται νέα τουρκική εισβολή στο βορειοανατολικό κομμάτι της Συρίας. «Ανακοινώνουμε ότι σε λίγες ημέρες θα ξεκινήσουμε επιχείρηση που θα έχει ως στόχο την απελευθέρωση του ανατολικού τμήματος του Ευφράτη από την διχοτομική τρομοκρατική οργάνωση», δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγγίπ Ερντογάν.

Η αποτυχία στο Μίμπιτς

Μιλώντας από το βήμα της Συνόδου της Τουρκικής Αμυντικής Βιομηχανίας, ο κ. Ερντογάν έβαλλε κατά των Κούρδων και των ΗΠΑ με το σκεπτικό ότι επιχειρούν να δημιουργήσουν «διάδρομο τρομοκρατίας» στα νότια σύνορα της Τουρκίας. Ο κ. Ερντογάν εξέφρασε προβληματισμό για το γεγονός ότι η κοινή προσπάθεια της Τουρκίας και των ΗΠΑ στο Μίμπιτς δεν απέδωσε αποτέλεσμα. Σύμφωνα με τον κ. Ερντογάν, στο Μίμπιτς, οι ΗΠΑ επέλεξαν να κερδίσουν χρόνο και αυτό εξακολουθούν να πράττουν.

Η κριτική στις ΗΠΑ

Σύμφωνα με τον κ. Ερντογάν, οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν τους Κούρδους αντάρτες για να πλήξουν το Ισλαμικό Κράτος. «Κατανοείτε το τι πράττετε;» ρωτά στην Ουάσιγκτον ο Τούρκος Πρόεδρος, ο οποίος εκφράζει οργή για το γεγονός ότι η αμερικανική σημαία κυματίζει δίπλα από τα εμβλήματα των Κούρων ανταρτών.

«Καθώς προειδοποιούσαμε για το ανατολικό τμήμα του Ευφράτη ολοκληρώσαμε τις προετοιμασίες μας. Στη Συρία πλέον δεν υπάρχει η απειλή του Ισλαμικού Κράτους. Πρόκειται για ένα παραμύθι. Είναι ξεκάθαρο ότι τα σημαία παρατήρησης και ραντάρ που δημιούργησαν οι ΗΠΑ δεν έχουν ως στόχο την προφύλαξη της χώρας μας από τους τρομοκράτες, αλλά την προφύλαξη των τρομοκρατών από την Τουρκία», πρόσθεσε ο Τούρκος Πρόεδρος

Το μήνυμα προς την Ουάσιγκτον

Ο κ. Ερντογάν στην ομιλία του άφησε να εννοηθεί ότι στην επικείμενη επιχείρηση-εισβολή της Τουρκίας, στο στόχαστρο του τουρκικού στρατού δεν θα βρεθούν οι Αμερικανοί στρατιώτες αλλά τα μέλη της «τρομοκρατικής οργάνωσης». Επίσης, πρόσθεσε ότι υπό συγκεκριμένες συνθήκες η Τουρκία εξακολουθεί να προσεγγίζει τις ΗΠΑ ως στρατηγικό σύμμαχο.

Από δημοσιογραφικές πηγές στα σύνορα Τουρκίας-Συριάς, η «Κ» ενημερώνεται για την ενίσχυση των δυνάμεων του τουρκικού στρατού στον απόηχο των δηλώσεων Ερντογαν. Κινητικότητα παρατηρείται σε πολλά σημεία.

Σε μια παράλληλη εξέλιξη έκρηξη σημειώθηκε στο Αζάζ της Συρίας που ελέγχεται από φιλοτουρκικές δυνάμεις, όπως μεταδίδει το τουρκικό NTV. Έχασε την ζωή της ένα 12χρονο κοριτσάκι, ενώ υπάρχουν 20 τραυματίες. Οι τραυματίες μεταφέρονται στο Κιλις της Τουρκίας για παροχή πρώτων βοηθειών.

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νίκου Στέλγια

Σχόλια αναγνωστών

Θέλει συμμετοχή στο Εθνικό Συμβούλιο ο Μάριος Καρογιάν

«Ο Νόμος που διέπει το όλο θέμα είναι ξεκάθαρος ότι ένας κομματικός σχηματισμός πρέπει να έχει εκλέξει ...»
Θεοχάρης Θεοχάρη  |  13:08

Στην Τράπεζα Κύπρου για διακανονισμό καλούν τα μέλη τους οι Αξιόγραφοι

«Mάσιαλλα για διακανοσμό!!! Οι αξιόγραφοι της Λαϊκής Τράπεζας ερρίφθησαν στον κρεμμό ακόμη μια ...»
ΑΚΑ  |  10:15

Εμφύλιος στον ΠΙΣ λόγω ΓεΣΥ

«Ώσπου βρίσκεται στα ινία το ππαραδόπιστο Δ.Σ. του ΠΙΣ, ΓΕΣΥ δεν θα δούμε!»
knak  |  09:59

Τρέχουν να προλάβουν για το χαλλούμι

«Γιά πρώτη φορά όλοι αυτοί οι ανεπαρκέστατοι Μανδαρίνοι εργάζονται γία λίγες ώρες γιά να δικαιολογήσουν ...»
Θεοχάρης Θεοχάρη  |  09:34

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X