ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ο μισογυνισμός στα εγκλήματα μίσους

Η Νομική Επιτροπή, ένα ανεξάρτητο σώμα που ελέγχει τους νόμους και πώς αυτοί θα πρέπει να ανανεωθούν

Newsroom Κ, Αθήνα

Τα εγκλήματα μίσους είναι αδικήματα που πυροδοτούνται από την προκατάληψη που έχει κάποιος εναντίον κάποιας αναπηρίας, της φυλής, της θρησκείας, του σεξουαλικού προσανατολισμού και άλλων χαρακτηριστικών του ατόμου. Θα πρέπει άραγε και άλλα από τα λεγόμενα «προστατευόμενα χαρακτηριστικά» να περιληφθούν επίσης;

Τον περασμένο μήνα, ανακοινώθηκε ότι η Νομική Επιτροπή θα ερευνήσει το κατά πόσον αδικήματα που πυροδοτούνται από τον μισογυνισμό, την προκατάληψη και το μίσος κατά των γυναικών, θα πρέπει να συμπεριληφθούν. Οπως διαπιστώθηκε, το ίδιο θα συμβεί και με τη μισανδρία. Επίσης θα εξετασθεί κατά πόσον θα πρέπει να περιληφθούν στην ίδια κατηγορία τα αδικήματα που πυροδοτούνται από το μίσος εναντίον των ηλικιωμένων, όπως εξάλλου και κατά κάποιων εναλλακτικών πολιτισμικών ομάδων όπως είναι οι πανκς.

Η Νομική Επιτροπή, ένα ανεξάρτητο σώμα που ελέγχει τους νόμους και πώς αυτοί θα πρέπει να ανανεωθούν, άρχισε την έρευνά της στα εγκλήματα μίσους έπειτα από μια εκστρατεία της βουλευτού των Εργατικών, Στέλα Κρίζι, η οποία ήθελε να αναγνωριστεί ο μισογυνισμός σαν το φυλετικό ή θρησκευτικό μίσος εξαιτίας των υψηλών επιπέδων κακοποίησης που υποβάλλονται κορίτσια και γυναίκες. Οσον αφορά το ζήτημα της μισανδρίας, όπως δήλωσε η υπουργός Εσωτερικών βαρώνη Ουίλιαμς, η κυβέρνηση πάντα αντιδρά σε αυτά που «επιτάσσουν η κοινή γνώμη και άλλοι οργανισμοί». Και όπως φαίνεται, τουλάχιστον, κάποιοι πιστεύουν ότι η μισανδρία αποτελεί θέμα. Επιπλέον, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση δεν ζητάει από τη Νομική Επιτροπή να προτείνει να συγκαταλεχθεί η μισανδρία στα εγκλήματα μίσους, αλλά ζητάει να γνωμοδοτήσει επί του θέματος.

Τα εγκλήματα μίσους περιλαμβάνουν λεκτική κακοποίηση, φυσική βία και αδικήματα κατά της περιουσίας όπως είναι το γκράφιτι και ο εμπρησμός. Οι ποινές που επιβάλλονται σε τέτοια αδικήματα είναι ιδιαίτερα αυστηρές, γιατί αυτά τα αδικήματα δεν επηρεάζουν μόνο μεμονωμένα θύματα, αλλά διασπείρουν τον τρόμο σε ολόκληρη την ομάδα στην οποία ανήκει το θύμα.

Πέρυσι ο αριθμός των εγκλημάτων μίσους σε Αγγλία και Ουαλλία ανήλθε στις 83.000 και όλα δείχνουν ότι θα σημειωθεί νέα αύξηση φέτος.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα

Σχόλια αναγνωστών

Δύο ακόμη σημαντικές εκδόσεις στην πλατφόρμα Read

«Kala re leventes mou giati den mas lete kai pou na tin vroume tin vivliothiki!!»
PS  |  21:07

Ποιος φταίει για τις κακές καιρικές συνθήκες στην οδική ασφάλεια;

«Επιτέλους ένα άρθρο που ‘έθεσε τον δάκτυλον επί τον τύπον των ήλων.’ Χωρίς αυστηρή και συνεχή αστυνόμευση ...»
Λευκωσιατης  |  09:27

Μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλη κουβέντα μη πεις

«ΑΡΧΙΚΗ ΒΑΣΙΚΗ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ για την εύρυθμη λειτουργία του ΓεΣΥ ήταν πως τα Δημόσια Νοσηλευτήρια θα ...»
YIANNOULIS  |  13:46

H «Κ» αποκαλύπτει την πρόταση του ΟΚΥπΥ που απέρριψε η ΠΑΣΥΚΙ

«ΑΡΧΙΚΗ ΒΑΣΙΚΗ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ για την εύρυθμη λειτουργία του ΓεΣΥ ήταν πως τα Δημόσια Νοσηλευτήρια θα ...»
YIANNOULIS  |  13:44

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

«Νομίζω ότι αυτές θα αποδειχθούν ιστορικές εκλογές, που μας δίνουν τώρα, σε αυτή τη νέα κυβέρνηση, την ευκαιρία να σεβαστούμε τη δημοκρατική βούληση του βρετανικού λαού».

Θρίαμβος για Μπόρις Τζόνσον

Ο ηγέτης του βρετανικού αντιπολιτευόμενου Εργατικού Κόμματος Τζέρεμι Κόρμπιν δήλωσε πως δεν θα ηγηθεί του κόμματος στις ...
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΚΟΣΜΟΣ
X