ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Οι έφηβοι προτιμούν το Διαδίκτυο από το σεξ

Οχι αλκοόλ, όχι σεξ, μόνο οικογένεια και Ιντερνετ έδειξε βρετανική έρευνα για τους έφηβους από 16 έως 18 ετών

Newsroom Κ, Αθήνα

Οι έφηβοι προτιμούν ολοένα και περισσότερο να περνούν τον χρόνο τους στο Διαδίκτυο και να συναναστρέφονται με τις οικογένειές τους αντί να έχουν σεξουαλικές σχέσεις, σύμφωνα με νέα βρετανική μελέτη.

Η έρευνα έδειξε επίσης ότι τα παιδιά ηλικίας από 16 έως 18 ετών καταναλώνουν λιγότερο αλκοόλ και επικεντρώνονται περισσότερο στην εκπαίδευση και στις μελλοντικές τους σταδιοδρομίες συγκριτικά με τις γενιές του παρελθόντος. Η βρετανική συμβουλευτική υπηρεσία εγκυμοσύνης (BPAS) δήλωσε πως αυτοί οι παράγοντες μπορούν εν μέρει να εξηγήσουν τα αρκετά χαμηλότερα επίπεδα εφηβικής εγκυμοσύνης που παρατηρούνται τα τελευταία τρία χρόνια.

Σύμφωνα με δηλώσεις των ερευνητών, οι κοινωνικές αλληλεπιδράσεις μεταξύ των εφήβων παρουσιάζουν αξιοσημείωτη αλλαγή, καθώς οι νέοι τού σήμερα εστιάζουν στον χρόνο με την οικογένεια και την επαφή μέσω του Διαδικτύου, γεγονός που αδιαμφισβήτητα επηρεάζει την πιθανότητα να έχουν σεξουαλικές σχέσεις. Μάλιστα, τα δύο τρίτα των εφήβων που ερωτήθηκαν ανέφεραν πως δεν είχαν κάνει ποτέ σεξ, ενώ το ένα τέταρτο δήλωσε ότι δεν έχει ποτέ καταναλώσει αλκοόλ.

Ταυτόχρονα, περισσότερα από τα δύο τρίτα (70%) των ερωτηθέντων ανέφεραν πως επικοινωνούν με τους φίλους τους ηλεκτρονικά τέσσερις ή περισσότερες φορές την εβδομάδα, ενώ λιγότερο από το ένα τέταρτο (24%) παραδέχθηκαν ότι συναντιούνται εξίσου συχνά από κοντά με τα φιλικά τους πρόσωπα. Το ένα πέμπτο των εφήβων που συμμετείχαν στην έρευνα ανέφερε πως συναντιέται με φίλους εκτός πλαισίου του σχολικού προγράμματος μόλις μία φορά τον μήνα, ή και λιγότερο. Οι ερευνητές κατέληξαν πως οι νέοι που συναναστρέφονται διά ζώσης με τους φίλους και συμμαθητές τους απολαμβάνουν σημαντικά αυξημένες πιθανότητες να έχουν σεξουαλική δραστηριότητα.

Την ίδια στιγμή, η οικογένεια φαίνεται πως αναδεικνύεται ως νέα προτεραιότητα για τους εφήβους, καθώς το 33% των συμμετεχόντων χαρακτήρισαν τον χρόνο που περνούν με τα μέλη της οικογενείας τους «εξαιρετικά σημαντικό», ενώ συγκριτικά μόλις το 27% ανέφεραν το ίδιο για τον χρόνο με τους φίλους. Τέλος, η πλειονότητα των εφήβων σε ποσοστό 86% συμφώνησε πως η ακαδημαϊκή επιτυχία, οι καλοί βαθμοί και η μελλοντική τους επαγγελματική κατάρτιση αποτελούν προτεραιότητα στη ζωή τους.

«Η έρευνά μας αποκαλύπτει ότι πρόκειται για μια γενιά η οποία επικεντρώνεται στην εκπαίδευση, συνειδητοποιεί τις οικονομικές προκλήσεις της εποχής, αλλά παραμένει αποφασισμένη να πετύχει και να ανεξαρτητοποιηθεί, και η οποία απολαμβάνει εξίσου να περνά τον χρόνο της με την οικογένεια αλλά και με τους φίλους», δήλωσε η επικεφαλής ερευνών της βρετανικής συμβουλευτικής υπηρεσίας εγκυμοσύνης, Κάθριν Ο’ Μπράιαν. «Φαίνονται πως οι έφηβοι του σήμερα δίνουν ιδιαίτερη αξία στην ευθύνη και στην ωριμότητα, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για το σεξ και το αλκοόλ», προσέθεσε.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα

Σχόλια αναγνωστών

Παίρνουν μέτρα στα κατεχόμενα για την οικονομική κρίση

«Οι Τουρκοκύπριοι δεν έχουν να φοβηθούν τίποτε γιατί έχουν πολλούς αδελφούς τους Ελληνοκύπριους Που ...»
Andreas  |  12:41

Διάβασμα το Σαββατοκύριακο, διαγώνισμα από Δευτέρα για την παιδεία

«Η οποιαδηποτε φετινη συμφωνια πρεπει να αφηνει ανοιχτη πορτα για μεγαλυτερες μεταρρυθμισης στα δυο τρια ...»
Ντομπρος Κελαηδης  |  07:28

ΣΚΤ: Καλύφθηκε ο στόχος για το σχέδιο εθελούσιας εξόδου

«Η πειρα μας λεει οτι πολυ συντομα θα προκυψουν πλεονασμοι ακομη τοσων υπαλληλων, πολλοι απο τους οποιους ...»
Ντομπρος Κελαηδης  |  13:09

Αυτά αναφέρονται στο υπόμνημα που θα παραλάβουν οι εκπαιδευτικοί

«Το κράτος διαχρονικά υπέκυπτε στις απαιτήσεις των δημοσίων υπαλλήλων, συμπεριλαμβανομένων και των ...»
Α Αντωνιάδης  |  13:02

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση