ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Οι ΗΠΑ διαψεύδουν την Τουρκία για το Μίμπιτς

Για την άμεση απομάκρυνση των Κούρδων μαχητών από το Μίμπιτς

Του Νίκου Στέλγια

Του Νίκου Στέλγια

twitter

Το πρωί της Παρασκευής (ώρα Κύπρου) η Ουάσιγκτον προχώρησε σε μια νέα, σημαντική τοποθέτηση που αφορά το μέλλον των αμερικανοτουρκικών σχέσεων. Δια του στόματος της εκπροσώπου του Υπουργείου Εξωτερικών, οι ΗΠΑ ανακοινώνουν ότι δεν έχει επιτευχθεί συμφωνία με την Τουρκία για την άμεση απομάκρυνση των Κούρδων μαχητών από το Μίμπιτς, το οποίο βρίσκεται στο βόρειο κομμάτι της Συρίας.

«Εμείς προσεγγίζουμε το ζήτημα διαφορετικά. Αυτήν την στιγμή πραγματοποιούμε αρκετές συνομιλίες με την τουρκική κυβέρνηση. Την προηγούμενη εβδομάδα πραγματοποιήσαμε συζητήσεις με τους Τούρκους αξιωματούχους για μιάμιση-δυο ημέρες. Σε αυτήν την φάση, ακόμη επιχειρούμε να συμφωνήσουμε με την Τουρκία. Οι διαπραγματεύσεις δεν έχουν ολοκληρωθεί», δήλωσε η Heather Nauert.

Στα πλαίσια των δηλώσεών της, η Αμερικανίδα αξιωματούχος προειδοποίησε την Άγκυρα ότι ο πόλεμος στο Αφριν επιφυλάσσει αρνητικό αντίκτυπο για τον στόχο της καταπολέμησης του Ισλαμικού Κράτους. Ακόμη, η Ουάσιγκτον δηλώνει ότι η απόφαση περί κατάπαυσης πυρός στην Συρία του ΟΗΕ αφορά ολόκληρη την χώρα.

Η Άγκυρα κατακρίνει την Μόσχα

Εν τω μεταξύ, με αφορμή την επέτειο της Κριμαίας στην Ρωσία, το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών έδωσε στην δημοσιότητα ένα ανακοινωθέν. Η Άγκυρα επαναλαμβάνει ότι δεν αναγνωρίζει την προσάρτηση της Κριμαίας στην Ρωσία. Επίσης, η Άγκυρα παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις που αφορούν τους Τατάρους της Κριμαίας.

Σύμμαχος της Άγκυρας απειλεί την Κίνα

Οι παραπάνω εξελίξεις, που αφορούν τις διπλωματικές σχέσεις της Τουρκίας στην ευρύτερη περιοχή έρχονται στο προσκήνιο την στιγμή που διαρρέει στο διαδίκτυο ένα βίντεο, το οποίο έρχεται να προκαλέσει προβληματισμό στην Κίνα.

Συγκεκριμένα, ένα βίντεο απεικονίζει μια ομάδα ισλαμιστών μαχητών που ετοιμάζεται να εισβάλλει στη Συρία από την Αντιόχεια, συνοδευόμενη από τον τουρκικό στρατό. Σε αυτό το βίντεο, ένα ισλαμιστής μαχητής προειδοποιεί την Κίνα ότι μετά την κατάληψη του Αφριν, ο πόλεμος θα συνεχιστεί στα κινεζικά εδάφη, προφανώς για την απελευθέρωση της χώρας των Ούϊγκουρ.

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νίκου Στέλγια

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Οι εμετοί, τα ξερατά και πιθανές θεραπείες

«η τάση προς εμετό μπορεί να προκλήθηκε απο το βούρκο στον οποίο κυλιέται ο Γενικός Εισαγγελέας »
leoegotora  |  12:54

Λιλλήκας προς Χαμπιαούρη: Θα καταψηφίσουμε τον προϋπολογισμό του υπ. Παιδείας

«Για να καταψηφίσει το νόμο δε πρέπει να έχει και βουλευτές; »
LEOEGOTORA  |  12:51

Προμήνυμα διεξόδου η επαναφορά του συνδικαλιστικού χρόνου

«Εφόσον είναι αναμεμιγμένο το ΑΚΕΛ, λύση δεν θα υπάρξει!!! »
knak  |  09:06

Επαναφέρεται ο συνδικαλιστικός χρόνος στις εκπαιδευτικές οργανώσεις

«....και εσυ ζοπποβορτε κυπριακε λαε πληρωνε φορους!!!»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  22:43

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση