ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Παραμένει η στρατιωτική συνεργασία ΗΠΑ - Τουρκίας

Το Πεντάγωνο διαβεβαιώνει για τη συνέχιση της συνεργασίας με τον τουρκικό στρατό

Του Νίκου Στέλγια

Του Νίκου Στέλγια

twitter

Μπορεί ο Πρόεδρος των ΗΠΑ να έβαλλε εκ νέου κατά της Τουρκίας, ωστόσο η ένταση στις διμερείς σχέσεις ΗΠΑ - Τουρκίας δεν φαίνεται να εμποδίζει την συνεργασία των δυο συμμάχων στο στρατιωτικό πεδίο. Την παραπάνω εξέλιξη επιβεβαίωσε το πρωί της Τρίτης, ο εκπρόσωπος του Πεντάγωνου, Rob Manning (φωτό).

Ο εκπρόσωπος πληροφορώντας τον αμερικανικό τύπο σχετικά με τον αντίκτυπο της έντασης στις διμερείς σχέσεις ΗΠΑ- Τουρκίας στη συνεργασία των δυο χωρών στο πεδίο της άμυνας, προέβη σε μια λιτή, αλλά γεμάτη νόημα δήλωση: «Όχι δεν υπάρχει καμία διακοπή στις σχέσεις μας με την Τουρκία». Η δήλωση αυτή έρχεται σε μια στιγμή που ΗΠΑ και Τουρκία ανακοινώνουν την έναρξη κοινών περιπολιών στο Μίμπιτς της Συρίας που ελέγχουν οι Κούρδοι.

Νωρίτερα, ο ΥΠΕΞ της Τουρκίας, του οποίου παρέμβαση δημοσιεύεται στην Usa Today, με την οποία η τουρκική πλευρά υπενθυμίζει την προσκόλληση της στις ευθύνες της στο ΝΑΤΟ, είχε δηλώσει ότι οι κοινές περιπολίες και τα κοινά βήματα των ΗΠΑ και της Τουρκίας στο βόρειο τμήμα της Συρίας, σταδιακά θα επεκταθούν και στο υπόλοιπο ανατολικό κομμάτι του Ευφράτη.

Όλα αυτά συμβαίνουν σε μια στιγμή που ο Πρόεδρος των ΗΠΑ βάλλει εκ νέου κατά της Άγκυρας και η Ουάσιγκτον μελετά το ενδεχόμενο της επιβολής νέων κυρώσεων κατά της Τουρκίας. Προηγουμένως, οι ΗΠΑ επέβαλλαν κυρώσεις σε δυο υπουργούς της Τουρκίας, αύξησαν του δασμούς στο εμπόριο με την Τουρκία και μπλόκαραν προσωρινά την πώληση μαχητικών νέας γενιάς στη συμμαχική χώρα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νίκου Στέλγια

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Ο πιο εύκολος αντίπαλος, η Λουτ και το αγνοούμενο πόρισμα

«Εσύ και ο συνομιλητής σου, που πολύ βολικά δεν αναφέρεις ποιος είναι, πρέπει να αντιληφθείτε ότι ανήκετε ...»
Yiannos  |  10:15

Γ. Εισαγγελέας: Καμιά σχέση με συγκεκριμένη πώληση τεμαχίου στον Πωμό

«Κάτι μου λέει ότι δεν είναι τυχαία που άρχισε η υπόσκαψη του Γ.Ε. Μετά από διαφωνίες του με κάποιες ...»
CGA  |  09:36

Ζητά βοήθεια η Ερευνητική Επιτροπή για ΣΚΤ

«Eλπίζω όταν αυτή η Επιτροπή τελειώσει το έργο που ανέλαβε, να μην ντρέπεται να κυκλοφορεί στους ...»
knak  |  20:51

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση