ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

To Πεντάγωνο ζητεί από χάκερς να το... χακάρουν

Σε εξέλιξη οι εργασίες για τον καθορισμό των κανόνων του πιλοτικού προγράμματος

ΠΗΓΗ: skai.gr

Το αμερικανικό Πεντάγωνο ετοιμάζεται να καλέσει «διαπιστευμένους» εξωτερικούς χάκερ ώστε να δοκιμάσουν την κυβερνοασφάλεια κάποιων ιστοσελίδων του, στο πλαίσιο πιλοτικού προγράμματος τον Απρίλιο. Πρόκειται για το παρθενικό πρόγραμμα τέτοιου είδους από πλευράς της αμερικανικής κυβέρνησης.

Το «Hack the Pentagon» είναι στα πρότυπα παρόμοιων λογαριασμών (bug bounties), που πραγματοποιούνται από μεγάλες αμερικανικές εταιρείες, με σκοπό την εύρεση κενών ασφαλείας στα δίκτυά τους και επιτρέπουν σε ειδικούς κυβερνοασφαλείας να βρίσκουν και να καταδεικνύουν προβλήματα πριν κακόβουλοι χάκερ τα εκμεταλλευτούν.

«Είμαι βέβαιος ότι αυτή η καινοτόμα πρωτοβουλία θα ενισχύσει την ψηφιακή μας άμυνα και θα ενισχύσει την εθνική μας ασφάλεια» δήλωσε ο υπουργός Άμυνας, Ας Κάρτερ, στο πλαίσιο της παρουσίασης του πιλοτικού προγράμματος.

Χιλιάδες αναμένεται να εκδηλώσουν ενδιαφέρον, ενώ είναι ακόμα σε εξέλιξη οι εργασίες για τον καθορισμό των κανόνων- ωστόσο, ο διαγωνισμός θα μπορούσε να περιλαμβάνει χρηματικά βραβεία.

Οι συμμετέχοντες πρέπει να είναι Αμερικανοί πολίτες και να περάσουν ελέγχους πριν αφεθούν ελεύθεροι να δράσουν πάνω σε ένα προκαθορισμένο σύστημα.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Παράξενα: Τελευταία Ενημέρωση