ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

DinDim : Η ιστορία ενός πιγκουίνου κι ενός ψαρά (Video)

Για τουλάχιστον 8 μήνες το χρόνο ο μικρός πιγκουίνος συζεί με τον άνθρωπο που τον έσωσε

ΠΗΓΗ: skai.gr

Η ιστορία του DinDim και του βραζιλιάνου ψαρά Joao Pereira ξεκινά το 2011, όταν ο τελευταίος βρήκε τυχαία τον DinDim , έναν πιγκουίνο Παταγονίας, σε ένα βράχο καλυμμένο με πετρέλαιο.

Ο συνταξιούχος, ερασιτέχνης ψαράς, Joao Pereira, πήρε στιγμιαία την απόφαση να σώσει το άτυχο ζώο και να το περιθάλψει στο σπίτι του. Ο ψαράς τάιζε τον συμπαθέστατο πιγκουίνο ψάρια, τον καθάρισε από το πετρέλαιο και το ζώο σε κάτι λιγότερο από 2 εβδομάδες είχε αναρρώσει πλήρως. Ο Joao Pereira τον πήγε τότε και πάλι στην ακτή ώστε να επιστρέψει στο φυσικό του περιβάλλον, αλλά ο DinDim (όνομα που του έδωσε ο ψαράς) δεν ήθελε να φύγει. Έμεινε μαζί με τον Joao Pereira για τουλάχιστον 8 μήνες ακόμη και όταν είχε πλέον αλλάξει όλο του το φτέρωμα έφυγε.

Ο ψαράς, σύμφωνα με το κανάλι GloboTV, το οποίο φιλοξενεί σχετικό αφιέρωμα σήμερα, δήλωσε πως ο μικρός πιγκουίνος δεν θα ξαναγυρνούσε. Ο DinDim όμως τον διέψευσε και μόλις τρεις μήνες αργότερα εμφανίστηκε και πάλι στο νησί αλλά και στην εξώπορτα του 71 ετών ψαρά.

Όπως τονίζει ο Joao Pereira αυτή η φιλία που ξεκίνησε το 2011 συνεχίζεται και σήμερα καθώς για τουλάχιστον 8 μήνες το χρόνο ο μικρός πιγκουίνος Παταγονίας συζεί με τον άνθρωπο που του έσωσε τη ζωή, αποδεικνύοντας έμπρακτα πως η αγάπη και η ευγνωμοσύνη είναι αρετές που διαθέτουν και τα ζώα...

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Παράξενα: Τελευταία Ενημέρωση