ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Η CIA ξέχασε εκρηκτικά σε σχολικό λεωφορείο

Πραγματοποιούσε ασκήσεις εκπαίδευσης σκύλων για ανίχνευση εκρηκτικών

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Ένα σχολικό λεωφορείο χρησιμοποίησε η CIA για εκπαιδευτική άσκηση, ξεχνώντας ωστόσο στο τέλος να πάρει μαζί της τα εκρηκτικά. Στο πλαίσιο των διακοπών, οι Μυστικές Υπηρεσίες, επέλεξαν να χρησιμοποιήσουν ένα κλειστό γυμνάσιο στην Βιρτζίνια, προκειμένου να πραγματοποιήσουν άσκηση εκπαίδευσης σκύλων για ανίχνευση εκρηκτικών.

Οι πράκτορες έκρυψαν μια τσάντα με εκρηκτικά στη μηχανή του σχολικού λεωφορείου. Όπως όλα δείχνουν ένα μέρος των εκρηκτικών έπεσε από την τσάντα κι έμεινε στη μηχανή του σχολικού.

Τα εκρηκτικά, που έμειναν κατά λάθος στο σχολικό, εντοπίστηκαν την Τετάρτη κατά τη διάρκεια ελέγχου συντήρησης του οχήματος, κι ενημερώθηκε ο Σερίφης, ο οποίος με τη σειρά του ενημέρωσε τη CIA.
Το συγκεκριμένο σχολικό, μετέφερε 26 μαθητές από δύο δημοτικά σχολεία κι ένα λύκειο για δύο μέρες, με το επικίνδυνο υλικό «κρυμμένο» στη μηχανή του. Έκανε οκτώ διαδρομές και διένυσε σχεδόν 145 μίλια αυτό το διήμερο.

Οι πράκτορες της CIA έσπευσαν στο σχολείο και σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές εντόπισαν και ανέκτησαν το επικίνδυνο υλικό, όπως μεταδίδει το CNN International.

Μάλιστα για προληπτικούς λόγους τα ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά έκαναν ελέγχους και σε άλλα λεωφορεία για να εντοπίσουν τυχόν υπολείμματα εκρηκτικών, όμως δεν βρήκαν κάτι.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Παράξενα: Τελευταία Ενημέρωση