ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Νέους κατασκόπους προσλαμβάνει η βρετανική MI6

Από 2.500 σε περίπου 3.500 έως το τέλος της δεκαετίας

ΠΗΓΗ: skai.gr

Στην πρόσληψη σχεδόν χιλίων νέων κατασκόπων με στόχο την καταπολέμηση της διεθνούς τρομοκρατίας και την αξιοποίηση των δυνατοτήτων της ψηφιακής εποχής προχωρά η βρετανική υπηρεσία πληροφοριών ασφαλείας MI6.

Οι προσλήψεις θα αυξήσουν τον αριθμό του προσωπικού των αξιωματικών και αναλυτών πληροφοριών ασφαλείας από 2.500 σε περίπου 3.500 έως το τέλος της δεκαετίας, όπως αναφέρουν οι Times.

Ανάλογη αύξηση προσωπικού της τάξης του 40% είχε σημειωθεί και στην υπηρεσία ασφαλείας MI5 μετά από τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 7ης Ιουλίου 2005 στα μέσα συγκοινωνίας του Λονδίνου.

Οι επικεφαλής της MI6 πιστεύεται ότι αναζητούν ιδιαίτερα γυναίκες και μέλη εθνοτικών μειονοτήτων της Βρετανίας, ώστε να υπάρχει ένα συνολικό προσωπικό πιο αντιπροσωπευτικό της σύγχρονης βρετανικής κοινωνίας, καθώς επίσης και για να είναι θεωρητικά ευκολότερη η πρόσβαση σε πληροφορίες σε χώρες της Μέσης Ανατολής, της Αφρικής και την Ευρώπης.

Ο επικεφαλής της MI6 Άλεξ Γιάνγκερ είπε σε μία από τις σπάνιες δημόσιες εμφανίσεις του σε συνέδριο στην Ουάσινγκτον στην αρχή της εβδομάδας ότι η ψηφιακή εποχή αποτελεί ταυτόχρονα «υπαρξιακή απειλή και χρυσή ευκαιρία».

Εξήγησε ότι οι υπηρεσίες ασφαλείας θα πρέπει να μάθουν να συνδυάζουν πληροφορίες από την ανάλυση δεδομένων, το διαδίκτυο και άλλες μορφές ηλεκτρονικής επικοινωνίας με την παραδοσιακή ανθρώπινη επικοινωνία.

Η βρετανική κυβέρνηση είχε ανακοινώσει σχέδια αύξησης του προσωπικού στις τρεις υπηρεσίες ασφαλείας της χώρας (MI5, MI6 και GCHQ) κατά περίπου 1.900 άτομα πριν από το 2020. Η ΜΙ5 απασχολεί περίπου 4.000 υπαλλήλους και η υπηρεσία συλλογής και αποκωδικοποίησης επικοινωνιών περίπου 6.000 άτομα.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Παράξενα: Τελευταία Ενημέρωση