ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 00:08
 

Σε νέο σκάνδαλο εμπλέκεται η κυβέρνηση Ερντογάν

Αμερικανικά δημοσιεύματα θέλουν την τουρκική κυβέρνηση να επιχείρησε να δωροδοκήσει στελέχη της κυβέρνησης του Ντόναλτ Τραμπ

Του Νίκου Στέλγια

Του Νίκου Στέλγια

twitter

Σε ένα νέο σκάνδαλο, το οποίο φέρει διεθνείς διαστάσεις, εμπλέκεται η τουρκική κυβέρνηση. Αμερικανικά δημοσιεύματα θέλουν την τουρκική κυβέρνηση να επιχείρησε να δωροδοκήσει στελέχη της κυβέρνησης του Ντόναλτ Τραμπ για την απαγωγή του Φετχουλλάχ Γκιουλέν από τις ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες που βρήκαν το φως της δημοσιότητας πριν από λίγες ημέρες, η τουρκική κυβέρνηση ενδέχεται να δωροδόκησε με ένα υψηλό ποσό τον πρώην σύμβουλο του κ. Τραμπ για θέματα άμυνας και ασφάλειας, Michael Flynn για την απαγωγή του κ. Γκιουλέν στην πολιτεία Πενσυλβάνια των ΗΠΑ.

Η όλη υπόθεση έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις στον αμερικανικό τύπο, με πολλά αμερικανικά μέσα να αφήνουν πολλά υπονοούμενα και πολλά αναπάντητα ερωτήματα σχετικά με τις παρασκηνιακές διασυνδέσεις και συναλλαγές της διακυβέρνησης του κ. Τραμπ.

Από την πλευρά της, σε επίσημο επίπεδο, η τουρκική πλευρά απορρίπτει τους ισχυρισμούς. Η Πρεσβεία της Τουρκίας στις ΗΠΑ έδωσε στην δημοσιότητα ανακοινωθέν με το οποίο διέψευσε τους ισχυρισμούς.

Ο ίδιος ο κ. Γκιουλέν μιλώντας στον ξένο τύπο άφησε να εννοηθεί ότι πρόκειται για σοβαρούς ισχυρισμούς και επιχείρησε να δείξει ότι το πρόσωπο του βρίσκεται στο επίκεντρο μιας σύγκρουσης, με διεθνείς διαστάσεις.

Εν τω μεταξύ, ιδιαίτερο ενδιαφέρον φέρει και η χρονική στιγμή της δημοσιοποίησης των πληροφοριών που αφορούν τον πρώην συνεργάτη του κ. Τραμπ. Οι ισχυρισμοί ήρθαν στο προσκήνιο μόλις λίγες ημέρες μετά την επίσημη επίσκεψη του Τούρκου Πρωθυπουργού στις ΗΠΑ.

Ας σημειωθεί ότι ο ίδιος ο κ. Flynn, δια μέσου των δικηγόρων του, διέψευσε τις πληροφορίες και τις κατηγορίες.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νίκου Στέλγια

Σχόλια αναγνωστών

Ζητά βοήθεια η Ερευνητική Επιτροπή για ΣΚΤ

«Eλπίζω όταν αυτή η Επιτροπή τελειώσει το έργο που ανέλαβε, να μην ντρέπεται να κυκλοφορεί στους ...»
knak  |  20:51

Τα πάνω κάτω στο ΔΣ της Cyta από γνωμάτευση του Γ. Εισαγγελέα

«Ο καλύτερος κουγκάς της κυβέρνησης!!! Καλλύτερο εν θέλει!!! Aκούεις τον και σβήνεις την τηλεόραση!!! ...»
knak  |  20:48

#PoliticsBlog Οι εμετοί, τα ξερατά και πιθανές θεραπείες

«η τάση προς εμετό μπορεί να προκλήθηκε απο το βούρκο στον οποίο κυλιέται ο Γενικός Εισαγγελέας »
leoegotora  |  12:54

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση