ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Σίσι: Σημαντική η συμφωνία για εισαγωγή Ισραηλινού ΦΑ

Παρά τις αντιδράσεις στο εσωτερικό της Αιγύπτου, για αυτή, ο Πρόεδρος της χώρας υποστήριξε πως έχει πολλά πλεονεκτήματα

Newsroom K

Ο Αιγύπτιος Πρόεδρος Αμπντέλ Φατάχ Σίσι χαρακτήρισε «σημαντικό επίτευγμα» τη συμφωνία που υπέγραψε τη Δευτέρα η αιγυπτιακή ιδιωτική εταιρεία «Dolphinus» με στόχο την εισαγωγή ισραηλινού φυσικού αερίου 64.000.000 κ.μ., αξίας 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων, για περίπου 10 χρόνια.

Η συμφωνία όπως είπε «έχει πολλά πλεονεκτήματα για την Αίγυπτο», τονίζοντας αφενός ότι η μεγαλύτερη ποσότητα από το εισαγόμενο ισραηλινό φυσικό αέριο θα καλύψει τις ανάγκες της αιγυπτιακής αγοράς και αφετέρου ότι θα μπορούσε να ανοίξει και το δρόμο «ευρύτερης συνεργασίας».

"Δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε, πρόσθεσε σχετικά με τις αντιδράσεις. Η κυβέρνηση δεν είναι μέρος της συμφωνίας, έγινε από τον ιδιωτικό τομέα". 

Οι δηλώσεις του Αιγύπτιου Προέδρου έρχονται μετά τις έντονες αντιδράσεις βουλευτών της αντιπολίτευσης, που εκτίμησαν πως η συμφωνία της «Dolphinus» με την ισραηλινή εταιρεία «Delek» και τη «Noble» που εκμεταλλεύονται τα ισραηλινά κοιτάσματα Ταμάρ και Λεβιάθαν, θα λειτουργήσει μακροπρόθεσμα σε βάρος της ντόπιας παραγωγής ΦΑ. 

Στοχεύουν δε οι αντιδράσεις στην επιχειρηματολογία ότι η Αίγυπτος θα ήταν αυτάρκης μετά την ανακάλυψη του κοιτάσματος Ζορ.

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Τουρκικά παιχνίδια προπαγάνδας στο Αφριν

«Αυτό θα πει Τουρκία και το συντομότερο που οι `μεγάλες` δυνάμεις το αντιληφθούν θα αποφευχθεί η δημιουργεία ...»
knak  |  18:39

Το «υπεξ» αρχίζει καταμέτρηση των Τ/κ στο εξωτερικό, ανακοίνωσε ο Οζερσάι

«Που το πάει ο Οζερσάϊ,….. μήπως για μια ενδεχόμενη λύση να χρησιμοποιήσουν τους αριθμούς για πολιτική ...»
ΜΡ  |  10:37

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση