ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 11:52
 

Σκληρή κριτική Ασαντ στον Ερντογάν

Οθωμανός, «υπηρέτης» των ΗΠΑ και των Μουσουλμάνων Αδελφών ο Ερντογάν, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Συρίας

Του Νίκου Στέλγια

Του Νίκου Στέλγια

twitter

Στον απόηχο της νέας διάσκεψης του Σότσι, που έληξε δίχως ένα ουσιαστικό αποτέλεσμα, ο Πρόεδρος της Συρίας εξαπέλυσε μετωπική επίθεση κατά του Προέδρου της Τουρκίας. Ο Μπασάρ Αλ Ασάντ κατηγόρησε τον Ρετζέπ Ταγγίπ Ερντογάν με το πρόσχημα ότι είναι «υπηρέτης» του Κινήματος των Μουσουλμάνων Αδελφών και των αμερικανικών συμφερόντων. Ο ίδιος προειδοποίησε και του Κούρδους, τονίζοντας ότι σε περίπτωση που δεν συνεργαστούν με τον συριακό στρατό θα μετατραπούν σε «σκλάβους» των «Οθωμανών».

Ο Πρόεδρος Μπασάρ Αλ-Ασάντ απευθύνθηκε με μια ομιλία στους δημάρχους από όλες τις επαρχίες της χώρας. Δήλωσε ότι οι δημοτικές εκλογές που έλαβαν χώρα την προγραμματισμένη ημερομηνία απέδειξαν τη δύναμη του συριακού λαού και του κράτους. Στις 16 Σεπτεμβρίου 2018 οι δημοτικές εκλογές διεξήχθησαν στη Συρία για πρώτη φορά ύστερα επτά χρόνια.

Σχολιάζοντας τις τρέχουσες εξελίξεις στη χώρα του, ο Ασάντ ανέφερε στην ομιλία του ότι «μετά την αποτυχία των εχθρών της Συρίας σε όλα τα προηγούμενα στάδια, πέρασαν στην φάση της προώθησης της Τουρκίας ως proxy δύναμη στο βόρειο κομμάτι της χώρας».

Το μήνυμα προς τους Κούρδους

Σύμφωνα με το συριακό πρακτορείο SANA, ο κ. Ασάντ έστειλε στους Κούρδους το εξής μήνυμα: «Οι Αμερικανοί δεν θα σας προστατεύσουν... θα είστε ένα διαπραγματευτικό χαρτί στην τσέπη τους μαζί με τα δολάρια που έχουν και έχουν ήδη αρχίσει τα παζάρια. Αν δεν προετοιμαστείτε να υπερασπιστείτε τη χώρα σας, θα είστε απλοί σκλάβοι των Οθωμανών. Μονάχα το κράτος σας θα σας υπερασπιστεί. Ο Αραβικός Στρατός της Συρίας θα σας προστατεύσει ότι ενώσετε τις δυνάμεις σας μαζί του και πολεμήσετε κάτω από τη σημαία του».

Μετωπική επίθεση κατά του Ερντογάν

Αναφερόμενος στον Πρόεδρο της Τουρκίας, ο κ. Ασάντ τόνισε τα εξής: «Ο Ερντογάν προσπαθεί να εμφανιστεί ως ο ρυθμιστής των γεγονότων, μερικές φορές εξοργίζεται, μερικές φορές απειλεί και πρόσφατα άρχισε να εξαντλείται η υπομονή του, αυτό είναι ένα μεγάλο πρόβλημα στην πραγματικότητα. Ο Ερντογάν είναι ένα μικρό πιόνι των ΗΠΑ και μέλος της Οργάνωσης των Μουσουλμάνων Αδελφών. Η Τουρκία πιέζει (τις ΗΠΑ και τις άλλες δυνάμεις) για τον στόχο που έθεσε στο πρώτο έτος του πολέμου, αλλά οι Αμερικανοί δεν τους επέτρεψαν την είσοδο γιατί τότε εργοδοτούσαν τρομοκράτες για να πραγματοποιήσουν τα σχέδιά τους».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νίκου Στέλγια

Σχόλια αναγνωστών

Αδιαφάνεια εντοπίζει η έρευνα της Ελεγκτικής για το ΡΙΚ

«Τόσος ντόρος για το ΡΙΚ και το μόνο πράγμα που έχει να πει ο Γ. Ελεγκτής είναι ότι το ΡΙΚ προσλαμβάνει ...»
Ελένη Αγαθαγγέλου Δημητριάδη  |  19:32

Η εργοδότηση πρώην κρατικών αξιωματούχων στον ιδιωτικό τομέα στην Επ. Θεσμών

«Οι βουλευτές που υποβάλλουν προτάσεις νόμου, προβαίνουν σε δημόσια διαβούλευση;»
YiannakisKosti  |  16:38

Έξυπνο τουριστικό κράτος η Κύπρος σε επτά βήματα

«Ωραία! Να προσθέσουμε ακόμα ένα πανεπιστήμιο πέραν του ΤΕΠΑΚ που θα βγάζει διευθυντές ξενοδοχείων και ...»
YiannakisKosti  |  15:26

Συνελήφθησαν τρείς φρουροί ασφαλείας ιδιωτικής εταιρείας στο αεροδρόμιο Λάρνακας

«Καλησπέρα σας, Θα ήθελα να συγχαρω για την έγκαιρη ΦΤΩΧΗ πληροφόρησή και ενημέρωση των γεγονότων. Η ...»
Christos  |  21:55

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X