ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Σουηδία: Φυλλάδια με οδηγίες σε περίπτωση πολέμου μοιράζει η κυβέρνηση

Προετοιμάζει επίσης τον πληθυσμό απέναντι σε κινδύνους όπως τρομοκρατικές ενέργειες και κυβερνοεπιθέσεις

Newsroom Κ, Αθήνα

Φυλλάδια, υπό τον τίτλο «εάν έλθει κρίση ή πόλεμος», με οδηγίες για το τι πρέπει να κάνουν σε περίπτωση πολέμου αποστέλλει η κυβέρνηση της Σουηδίας προς τα 4,8 εκατ. νοικοκυριά της χώρας, για πρώτη φορά μετά από τουλάχιστον 50 χρόνια.

Σε αυτό περιλαμβάνονται συμβουλές για την εύρεση νερού, τροφής και θέρμανσης, εξηγείται το πώς πρέπει να ερμηνεύονται οι προειδοποιητικοί συναγερμοί, και το πού θα βρίσκουν οι κάτοικοι προστασία σε περίπτωση βομβιστικών επιδρομών, καθώς και για τον τρόπο με τον οποίο θα συνεισφέρουν στην «συνολική άμυνα» της χώρας.

Το 20σελιδο φυλλάδιο, στο οποίο υπάρχουν και εικόνες από σειρήνες, μαχητικά αεροσκάφη και οικογένειες που αφήνουν τις εστίες τους, προετοιμάζει επίσης τον πληθυσμό απέναντι σε κινδύνους όπως τρομοκρατικές ενέργειες, κυβερνοεπιθέσεις, αλλά και απειλές λόγω της κλιματικής αλλαγής, ενώ παρέχονται και οδηγίες για τον εντοπισμό ψευδών ειδήσεων.

«Η κοινωνία είναι ευάλωτη, οπότε θα πρέπει να προετοιμάσουμε τους εαυτούς μας ως άτομα», υποστήριξε ο Νταν Ελίασον, επικεφαλής του εγχειρήματος. «Υπάρχει επίσης ένα έλλειμμα πληροφόρησης όσον αφορά συγκεκριμένες συμβουλές, τις οποίες πρέπει να παρέχουμε», συνεχίζει.

Η δημοσίευση των φυλλαδίων έρχεται σε μια περίοδο που ο διάλογος για την ασφάλεια, αλλά και το ενδεχόμενο εισόδου στο ΝΑΤΟ, έχει ενταθεί στη Σουηδία, μετά την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία, αλλά την έντονη δραστηριότητα ρωσικών αεροσκαφών και υποβρυχίων στον εναέριο και θαλάσσιο χώρο της.

Μάλιστα, η Στοκχόλμη έχει αρχίσει μια «στροφή» στην πολιτική της, όσον αφορά τις μειωμένες αμυντικές δαπάνες, ενώ πέρσι πραγματοποίησε τις μεγαλύτερης κλίμακας στρατιωτικές ασκήσεις την τελευταία 25ετία.

Παράλληλα, ψήφισε επαναφορά της στρατολόγησης, ενώ θέσπισε και κοινά μέτρα με τη Δανία για την αντιμετώπιση των κυβερνοεπιθέσεων και της παραπληροφόρησης από την πλευρά της Ρωσίας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα

Σχόλια αναγνωστών

Προβλήματα στα κατεχόμενα λόγω κακοκαιρίας

«Aπό πότε αναγνωρίζουμε ότι το αεροδρόμιο Τύμπου ονομάζεται Ερτζάν;;;»
Pink  |  18:49

Ελικόπτερο της Αστυνομίας κατέγραφε την αυξημένη τροχαία κίνηση (φωτος-βίντεο)

«Εν τω μεταξύ η ουρά στον αυτοκινητόδρομο ξεκινά από τα φώτα του Καλησπέρα πέρα από τον κυκλικό κόμβο ...»
Αρμαγεδών  |  14:45

Ορφανίδης: Η ΣΚΤ δεν απεβίωσε με φυσικά αίτια

«Αυτός ο κύριος ήταν ο Διοικητής της Κ.Τ., δηλαδή ο άμεσα υπεύθυνος για τις τράπεζες. Αντί να κάμει ...»
CGA  |  10:08

Ελεύθερος ο Γ. Σιαηλής που είχε κριθεί ένοχος στην υπόθεση ΣΑΠΑ

«Καμία έκπληξη πλέον σε αυτόν τον τραγικό τόπο. Εγκληματείστε άφοβα!!!! Αυτούς ψηφίζυμε, αυτοί μας ...»
αηδιασμένος  |  20:28

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση