ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:34
 

Space Force, το σχέδιο Τραμπ για το Διάστημα

Μια φιλόδοξη πρόταση που έχει αναφέρει επανειλημμένως ο Αμερικανός πρόεδρος

Newsroom Κ, Αθήνα

Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς επισκέφθηκε το Πεντάγωνο την Πέμπτη για να συζητήσει το μέλλον του αμερικανικού στρατού στο Διάστημα και τη δυνατότητα ίδρυσης μιας ξεχωριστής αμερικανικής διαστημικής δύναμης –της λεγόμενης Space Force–μια φιλόδοξη πρόταση που έχει αναφέρει επανειλημμένως ο Ντόναλντ Τραμπ. Η άφιξη του Πενς στο Πεντάγωνο συμπίπτει με τη δημοσίευση σχετικής έκθεσης του αμερικανικού υπουργείου Αμυνας στο Κογκρέσο, η οποία προτείνει λεπτομερή δομή οργάνωσης και διαχείρισης για τα αμερικανικά διαστημικά στρατεύματα.

Η πολυαναμενόμενη έκθεση για τη διαστημική άμυνα των ΗΠΑ καθυστέρησε να δημοσιευθεί και δεν αποκαλύφθηκε την 1η Αυγούστου, όπως είχε αρχικά προβλεφθεί, λόγω διαφόρων αλλαγών και αναθεωρήσεων που βρίσκονταν ακόμα σε εξέλιξη. Παρότι η έκθεση δεν προτείνει την ίδρυση ξεχωριστού στρατιωτικού τμήματος διαστημικών υποθέσεων, καθώς αυτό θα απαιτούσε ξεχωριστή δράση του Κογκρέσου, η δημοσίευσή της, σε συνδυασμό με την παρέμβαση του Πενς, φανερώνει τις αμερικανικές προθέσεις και ξεκαθαρίζει τα πιθανά επόμενα βήματα στη διαμόρφωση του αμερικανικού στρατού στο Διάστημα.

Σε πλήρη συμφωνία

Την Τρίτη, ο Αμερικανός υπουργός Αμυνας Τζιμ Μάτις δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι το Πεντάγωνο εξακολουθεί να «εργάζεται σκληρά σε αυτόν τον τομέα» και πως η δημιουργία ενός ξεχωριστού διαστημικού τάγματος είναι «σίγουρα ένα πράγμα που μπορούμε να θεσπίσουμε». Ο Μάτις προσέθεσε, επίσης, ότι το υπουργείο βρίσκεται «σε πλήρη συμφωνία» με τον πρόεδρο σχετικά με την ανησυχία του για το Διάστημα και πως ο αντιπρόεδρος Πενς είναι ο άνθρωπος-κλειδί όσον αφορά το ζήτημα της διαστημικής άμυνας. «Πρέπει να αντιμετωπίσουμε το Διάστημα ως ένα αναπτυσσόμενο πεδίο πολέμου και η δημιουργία ενός ξεχωριστού τάγματος είναι σίγουρα μια πιθανότητα που εξετάζουμε», ανέφερε ο Μάτις.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα

Σχόλια αναγνωστών

43χρονος εξωθούσε γυναίκες στην πορνεία

«Kάποτε κάποιος υπουργός εφεύρε τη μέθοδο εξάληψης των προαγωγών (πατρώνων) και για μια 20ετία εξηλήφτηκαν! ...»
knak  |  10:11

Σήμερα στην «Κ»: Σε βαθιά κρίση οι θεσμοί στην Κύπρο

«Όταν αξιωματούχοι αποδεικνύονται λερωμένοι, μην περιμένετε χαΐρι! »
knak  |  10:08

Ο τουρκικός στρατός εμποδίζει το άνοιγμα του οδοφράγματος Δερύνειας

«Ας είναι καλά οι θερμοκέφαλοι! Με κλειστό οσόφραγμα και στείλαμε το μισό τουριαμό στα Καταχόμενα... ...»
Pink  |  08:11

#PoliticsBlog Ο πιο εύκολος αντίπαλος, η Λουτ και το αγνοούμενο πόρισμα

«Εσύ και ο συνομιλητής σου, που πολύ βολικά δεν αναφέρεις ποιος είναι, πρέπει να αντιληφθείτε ότι ανήκετε ...»
Yiannos  |  10:15

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση