ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

«Start to Talk»: Ένα στα πέντε παιδιά θύμα σεξουαλικής βίας (βίντεο)

H εκστρατεία αποτελεί υπενθύμιση για το ρόλο που έχουν οι ενήλικες ούτως ώστε να βοηθούν τα παιδιά να σπάνε τη σιωπή τους

Του Νικόλα Πέτρου

Με αφορμή την Ευρωπαϊκή Μέρα για την Προστασία των Παιδιών από τη Σεξουαλική Βία (18 Νοεμβρίου), το Συμβούλιο της Ευρώπης ετοίμασε ένα βίντεο στο πλαίσιο της εκστρατείας «Start to Talk». H εν λόγω εκστρατεία αποτελεί υπενθύμιση για το ρόλο που έχουν οι ενήλικες ούτως ώστε να βοηθούν τα παιδιά να σπάνε τη σιωπή τους σε περίπτωση που πέσουν θύματα σεξουαλικής βίας.

Στην Ευρώπη, ένα στα πέντε παιδιά πέφτει θύμα διαφόρων μορφών σεξουαλικής βίας. Η κακοποίηση συμβαίνει ακόμα και στο χώρο του αθλητισμού. Ο αθλητισμός μπορεί να γίνει ένα περιβάλλον ενδυνάμωσης και προστασίας για τα παιδιά, ωστόσο, εναπόκειται στους ενήλικες να αποτρέψουν την κακομεταχείριση, να προστατεύσουν τα παιδιά και να βοηθήσουν στην καταπολέμηση της ατιμωρησίας αυτών των περιστατικών. Ο κάθε γονιός έχει την δική του ευθύνη, αφού τα παιδιά δύσκολα θα μιλήσουν σε περίπτωση που δεχθούν σεξουαλική επίθεση. Σημειώνεται πως περίπου το 1/3 των κακοποιημένων παιδιών δεν λένε τίποτα σε κανέναν γιατί φοβούνται τις συνέπειες που μπορεί να προκύψουν όταν αποκαλύψουν ότι έπεσαν θύματα σεξουαλικής βίας.

Ανάμεσα στις διάφορες μορφές σεξουαλικής βίας συμπεριλαμβάνονται:

Η σεξουαλική επαφή, ο βιασμός, η σεξουαλική παρενόχληση, η περιποίηση, ο εκθεσιασμός, η εκμετάλλευση στην πορνεία και η πορνογραφία, η σεξουαλική εκβιασμός και ο εξαναγκασμός σε απευθείας σύνδεση.

Το βίντεο μεταγλωττίστηκε στην Eλληνική από την Επίτροπο Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού και το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νικόλα Πέτρου

Σχόλια αναγνωστών

Ολοκληρώθηκαν οι δημόσιες ακροάσεις της Ερευνητικής για το Συνεργατισμό

«Αγαπητοί Επίτροποι, ετοιμαστείτε για το Εύγε ή για το Γιουχάϊσμα!!! »
ΑΚΑ  |  12:26

Εγκρίθηκε ο Προϋπολογισμός του 2019

«ΑΚΕΛ, ΕΔΕΚ, Συμμαχία Πολιτών, Οικολόγοι, ΕΛΑΜ: οι ατυχήσαντες!»
ΑΚΑ  |  11:28

Αθώοι Ηλιάδης, Κυπρή στην υπόθεση της Τρ. Κύπρου

«Τέτοιο Κακουργιοδηκίο να τo χαιρόμαστε!!! »
ΑΚΑ  |  10:28

Έριξαν καρφιά στον Πρόεδρο οι ευρωβουλευτές του ΑΚΕΛ

«Ναι, ΑΚΑ, μίλησαν αυτοί που μας κούρεψαν, που έβγαζαν λεφτά στο εξωτερικό για να μην κουρευτούν, αυτοί ...»
Yiannos  |  14:24

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση