ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ζάκερμπεργκ: Θα πάρει χρόνο να διορθώσουμε τα λάθη μας

Η συζήτηση κινήθηκε στα πρότυπα της αρχικής εκφοράς ερωτημάτων από τους ευρωβουλευτές

ΠΗΓΗ: skai.gr

Ο CEO του Facebook μετά την κατάθεση ενώπιον της ειδικής επιτροπής του Κονγρέσου σε συνέχεια της αποκάλυψης του σκανδάλου με την τεράστια διαρροή προσωπικών δεδομένων των χρηστών του από την Cambridge Analytica βρέθηκε σήμερα ενώπιον ευρωβουλευτών χωρίς ουσιαστικά να δίνει για ακόμη μία φορά πειστικές απαντήσεις.

Συγκεκριμένα η συζήτηση κινήθηκε στα πρότυπα της αρχικής εκφοράς ερωτημάτων από τους ευρωβουλευτές με τον Μάρκ Ζάκερμπεργκ να απαντά στο τέλος σε όλες (ή σχεδόν όλες τις ερωτήσεις που τέθηκαν).

Τα βασικά ζητήματα τα οποία τέθηκαν από την πλευρά των Ευρωβουλευτών είναι: η ρύθμιση του Facebook σύμφωνα με τους ευρωπαϊκούς κανόνες, η πληρωμή φόρων, τα Fake News, η προστασία των χρηστών και των δεδομένων τους από υποθέσεις τύπου Cambridge Analytica, η αρχειοθέτηση και παρακολούθηση ατόμων που δεν είναι χρήστες του Facebook (Shadow accounts).

Ο Μάρκ Ζάκερμπεργκ σε περισσότερα ερωτήματα τοποθετήθηκε με τρόπο ανάλογο της κατάθεσής του ενώπιον των αμερικανικών αρχών ο οποίο μπορεί να χαρακτηριστεί και «αποστειρωμένος». Χαρακτηριστικό της συγκεκριμένης επιλογής του ιδρυτή και διευθύνοντος συμβούλου του Facebook είναι και το γεγονός πως αναφορικά με την συλλογή δεδομένων ακόμη και χρηστών που δεν είναι εγγεγραμμένοι στην πλατφόρμα του σημείωσε πως η συνάντηση έχει ξεπεράσει κατά 15 λεπτά το πρόγραμμα και «θα χάσει την πτήση του».

Κάποιες από τις απαντήσεις Ζάκερμπεργκ:

Εκλογές και σκάνδαλο Cambridge Analytica

Είναι πλέον μία από τις προτεραιότητές μας να προστατεύσουμε με κάθε κόστος τα δεδομένα των χρηστών μας. Έχουμε πλέον διπλασιάσει τον αριθμό των εργαζομένων που ασχολούνται με την ασφάλεια. Δεν μπορούμε να διορθώσουμε τα λάθη μας μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Ζητάμε συγγνώμη.

Για τα Fake News και την τρομοκρατία

Διαθέτουμε αλγόριθμο ο οποίος βρίσκει άμεσα το 99% των μηνυμάτων τρομοκρατίας και τα περιορίζει. Τα Fake News είναι τριών κατηγοριών, τα spam, τα μηνύματα που στόχο έχουν την επικίνδυνη παραπλάνηση και τα απλά μηνύματα που από πλάνη κάποιοι διαχέουν. Η μεσαία κατηγορία μας απασχολεί και κάνουμε ότι είναι δυνατό ώστε να δημιουργήσουμε το πλαίσιο που θα δώσει ξανά ώθηση στην αλήθεια και την ενημέρωση.

Για τους φόρους

Το Facebook πληρώνει φόρους σε όλες τις χώρες που διαθέτει φυσική παρουσία. Δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην Ευρώπη και δαπανούμε σημαντικά ποσά για την ανάπτυξη της οικονομίας και την δημιουργία θέσεων εργασίας στην Ευρώπη. Ήδη διαθέτουμε δύο από τα μεγαλύτερα data center μας σε Ευρωπαϊκό έδαφος και είναι υπό κατασκευή και ένα τρίτο στην Δανία.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Σχόλια αναγνωστών

«Σέβομαι το Σύνταγμα» δηλώνει ο Κ. Μπαρμπαρούσης

«Δεν το σώζεις χρυσέ μου.... Δεν το σώζεις..... Είσαι σαν βρεγμένο γατί τώρα, πριν 2 μέρες όμως εξωτερίκευσες ...»
Ανώνυμος  |  21:51

Μέχρι τον Σεπτέμβρη η εθνική στρατηγική για το Τρόοδος

«"...ο κ. Παπαδούρης ανέλαβε και τα έξοδα εκπόνησης της στρατηγικής αλλά και τα έξοδα λειτουργίας του ...»
Ai Em  |  21:27

Από τους Τραμπ-Κιμ στους Τσίπρα-Ζάεφ

«Εδώ φαίνεται η πλάνη, τόσο του αρθρογράφου όσο και άλλων. "Όλος ο πλανήτης θα αναφέρεται πλέον σε Βόρεια ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  13:50

#PoliticsBlog Ο Φούλης, η οριζόντια ψηφοφορία, η γκεστ σταρ και το... Τατουάζ

«Σιγά μην προκάλεσε συναγερμό το άρθρο του Λεβέντ. Λες και είναι η πρώτη φορά που επιτίθεται με εμπάθεια ...»
Leo  |  12:55

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση