ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 13:21
 

Ζάκερμπεργκ: Θα πάρει χρόνο να διορθώσουμε τα λάθη μας

Η συζήτηση κινήθηκε στα πρότυπα της αρχικής εκφοράς ερωτημάτων από τους ευρωβουλευτές

ΠΗΓΗ: skai.gr

Ο CEO του Facebook μετά την κατάθεση ενώπιον της ειδικής επιτροπής του Κονγρέσου σε συνέχεια της αποκάλυψης του σκανδάλου με την τεράστια διαρροή προσωπικών δεδομένων των χρηστών του από την Cambridge Analytica βρέθηκε σήμερα ενώπιον ευρωβουλευτών χωρίς ουσιαστικά να δίνει για ακόμη μία φορά πειστικές απαντήσεις.

Συγκεκριμένα η συζήτηση κινήθηκε στα πρότυπα της αρχικής εκφοράς ερωτημάτων από τους ευρωβουλευτές με τον Μάρκ Ζάκερμπεργκ να απαντά στο τέλος σε όλες (ή σχεδόν όλες τις ερωτήσεις που τέθηκαν).

Τα βασικά ζητήματα τα οποία τέθηκαν από την πλευρά των Ευρωβουλευτών είναι: η ρύθμιση του Facebook σύμφωνα με τους ευρωπαϊκούς κανόνες, η πληρωμή φόρων, τα Fake News, η προστασία των χρηστών και των δεδομένων τους από υποθέσεις τύπου Cambridge Analytica, η αρχειοθέτηση και παρακολούθηση ατόμων που δεν είναι χρήστες του Facebook (Shadow accounts).

Ο Μάρκ Ζάκερμπεργκ σε περισσότερα ερωτήματα τοποθετήθηκε με τρόπο ανάλογο της κατάθεσής του ενώπιον των αμερικανικών αρχών ο οποίο μπορεί να χαρακτηριστεί και «αποστειρωμένος». Χαρακτηριστικό της συγκεκριμένης επιλογής του ιδρυτή και διευθύνοντος συμβούλου του Facebook είναι και το γεγονός πως αναφορικά με την συλλογή δεδομένων ακόμη και χρηστών που δεν είναι εγγεγραμμένοι στην πλατφόρμα του σημείωσε πως η συνάντηση έχει ξεπεράσει κατά 15 λεπτά το πρόγραμμα και «θα χάσει την πτήση του».

Κάποιες από τις απαντήσεις Ζάκερμπεργκ:

Εκλογές και σκάνδαλο Cambridge Analytica

Είναι πλέον μία από τις προτεραιότητές μας να προστατεύσουμε με κάθε κόστος τα δεδομένα των χρηστών μας. Έχουμε πλέον διπλασιάσει τον αριθμό των εργαζομένων που ασχολούνται με την ασφάλεια. Δεν μπορούμε να διορθώσουμε τα λάθη μας μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Ζητάμε συγγνώμη.

Για τα Fake News και την τρομοκρατία

Διαθέτουμε αλγόριθμο ο οποίος βρίσκει άμεσα το 99% των μηνυμάτων τρομοκρατίας και τα περιορίζει. Τα Fake News είναι τριών κατηγοριών, τα spam, τα μηνύματα που στόχο έχουν την επικίνδυνη παραπλάνηση και τα απλά μηνύματα που από πλάνη κάποιοι διαχέουν. Η μεσαία κατηγορία μας απασχολεί και κάνουμε ότι είναι δυνατό ώστε να δημιουργήσουμε το πλαίσιο που θα δώσει ξανά ώθηση στην αλήθεια και την ενημέρωση.

Για τους φόρους

Το Facebook πληρώνει φόρους σε όλες τις χώρες που διαθέτει φυσική παρουσία. Δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην Ευρώπη και δαπανούμε σημαντικά ποσά για την ανάπτυξη της οικονομίας και την δημιουργία θέσεων εργασίας στην Ευρώπη. Ήδη διαθέτουμε δύο από τα μεγαλύτερα data center μας σε Ευρωπαϊκό έδαφος και είναι υπό κατασκευή και ένα τρίτο στην Δανία.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Σχόλια αναγνωστών

Γ. Εισαγγελέας: Υπόνοιες για στημένες δίκες στο Ανώτατο

«Η απόλυτη εκδίκηση του Γενικού Εισαγγελέα. Απέδειξε περίτρανα ποιος ευθύνεται για τις αποφάσεις εναντίον ...»
Yiannos  |  10:35

Ανεπανόρθωτα εκτεθειμένος ο Μύρων Νικολάτος

«Ε είπε μας αλλονα και κελάηδησε ο κ Κελαηδης!! Εδώ αναδείχθηκε η διαφθορά στην σημαντικότερη εξουσία ...»
Yiannos  |  08:54

Ανεπανόρθωτα εκτεθειμένος ο Μύρων Νικολάτος

«Ε πες αλλόνα ρε Κελαήδη. Αντί να δεις την καταβαράθρωση ΟΛΩΝ των θεσμών που υπάρχει επί προεδρίας αυτούς ...»
XXX  |  07:55

Ανεπανόρθωτα εκτεθειμένος ο Μύρων Νικολάτος

«Παλιν ο αντρος κυπριανου εκανε το θαυμα του ζητωντας εδω και τωρα παρεμβαση απο τον προεδρο χωρις να ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  06:49

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X