ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 19:10
 

Στρατεύματα των ΗΠΑ στην Γκαμπόν υπό τον φόβο ταραχών στο Κονγκό

O Τραμπ τόνισε η ομάδα 80 προσωπικού έφτασε την Τετάρτη στην Γκαμπόν στην περίπτωση που κριθεί απαραίτητο να προστατευτούν Αμερικανοί πολίτες

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε χθες την ανάπτυξη αμερικανικών στρατευμάτων στην Γκαμπόν προς αντιμετώπιση πιθανών βίαιων διαδηλώσεων στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, μετά τις προεδρικές και βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν στην αφρικανική χώρα και συνοδεύτηκαν με κατηγορίες για υποτιθέμενη νοθεία.

Με επιστολή του στα ηγετικά στελέχη του Κονγκέσου, ο Τραμπ τόνισε η ομάδα 80 προσωπικού έφτασε την Τετάρτη στην Γκαμπόν στην περίπτωση που κριθεί απαραίτητο να προστατευτούν Αμερικανοί πολίτες και διπλωματικές εγκαταστάσεις στην πρωτεύουσα Κινσάνα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό.
 
Ο Ρεπουμπλικάνος Πρόεδρος ανέφερε ότι τα στρατεύματα "θα παραμείνουν στην περιοχή μέχρι η κατάσταση ασφαλείας στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό γίνει τέτοια που η παρουσία τους δεν θα είναι αναγκαία". Πρόσθεσε ότι επιπλέον δυνάμεις ενδέχεται να αναπτυχθούν στην Γκαμπόν "αν κριθεί απαραίτητο".
 
Η εκλογική επιτροπή της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό αναμένεται να δώσει την Κυριακή στη δημοσιότητα αρχικά αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών, αλλά έχει τονίσει ότι θα υπάρξουν καθυστερήσεις εξαιτίας της αργής καταμέτρησης ψήφων. Παρατηρητές και η αντιπολίτευση κάνουν λόγο για σοβαρές παρατυπίες στη διεξαγωγή των εκλογών. Η κυβέρνηση της χώρας υποστηρίζει ότι οι εκλογές ήταν δίκαιες και διεξήχθησαν ομαλά. Η διεθνής κοινότητα εγείρει ανησυχίες ότι ένα αμφισβητούμενο εκλογικό αποτέλεσμα μπορεί να προκαλέσει ταραχές, όπως συνέβη τις εκλογές του 2006 και του 2011.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Θέλει συμμετοχή στο Εθνικό Συμβούλιο ο Μάριος Καρογιάν

«Ο Νόμος που διέπει το όλο θέμα είναι ξεκάθαρος ότι ένας κομματικός σχηματισμός πρέπει να έχει εκλέξει ...»
Θεοχάρης Θεοχάρη  |  13:08

Στην Τράπεζα Κύπρου για διακανονισμό καλούν τα μέλη τους οι Αξιόγραφοι

«Mάσιαλλα για διακανοσμό!!! Οι αξιόγραφοι της Λαϊκής Τράπεζας ερρίφθησαν στον κρεμμό ακόμη μια ...»
ΑΚΑ  |  10:15

Εμφύλιος στον ΠΙΣ λόγω ΓεΣΥ

«Ώσπου βρίσκεται στα ινία το ππαραδόπιστο Δ.Σ. του ΠΙΣ, ΓΕΣΥ δεν θα δούμε!»
knak  |  09:59

Τρέχουν να προλάβουν για το χαλλούμι

«Γιά πρώτη φορά όλοι αυτοί οι ανεπαρκέστατοι Μανδαρίνοι εργάζονται γία λίγες ώρες γιά να δικαιολογήσουν ...»
Θεοχάρης Θεοχάρη  |  09:34

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X