ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 10:10
 

Σχέδιο Β στο πάρα 5΄ από τη Μέι

Η Μέι υποσχέθηκε να διασφαλίσει ότι η έξοδος από την Ε.Ε. δεν θα υποσκάψει τα εργασιακά δικαιώματα

Newsroom Κ, Αθήνα

Παιχνίδι καθυστερήσεων, προκειμένου να ωθήσει τους βουλευτές, την υστάτη των στιγμών, να ψηφίσουν τη συμφωνία που έχει διαπραγματευθεί με την Ε.Ε., φαίνεται ότι παίζει η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι. Η Μέι παρουσίασε χθες στους βουλευτές το «Σχέδιο Β» που επεξεργάστηκε και το οποίο δεν διαφέρει από τη συμφωνία που καταψηφίστηκε με μεγάλη πλειοψηφία την περασμένη εβδομάδα από τη Βουλή των Κοινοτήτων.

Σε ένα άνοιγμα προς τις ψήφους των Εργατικών, η Μέι υποσχέθηκε να διασφαλίσει ότι η έξοδος από την Ε.Ε. δεν θα υποσκάψει τα εργασιακά δικαιώματα και τα στάνταρντς περιβαλλοντικής προστασίας, ενώ για το καθεστώς των ιρλανδικών συνόρων (το κύριο «αγκάθι»), δεσμεύθηκε ότι θα επιχειρήσει νέα διαπραγμάτευση.

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός υποσχέθηκε επίσης ότι θα λάβει υπόψη όλες τις απόψεις, αλλά εν συνεχεία διευκρίνισε ότι η κυβέρνηση δεν υποχρεούται να ακολουθήσει τις υποδείξεις του Κοινοβουλίου. Τροπολογία που ετοιμάζονται να υποβάλουν βουλευτές του Συντηρητικού Κόμματος ζητεί από την κυβέρνηση να αποκλείσει την άτακτη έξοδο από την Ε.Ε. Η υπουργός Εργασίας Αμπερ Ραντ απείλησε χθες ότι θα υπάρξουν δεκάδες παραιτήσεις υπουργών και υφυπουργών από την κυβέρνηση σε περίπτωση που η Τερέζα Μέι δεν επιτρέψει στους βουλευτές που μετέχουν στην κυβέρνηση να ψηφίσουν κατά συνείδηση.

«Λέγοντας στους βουλευτές ότι θα τους αγνοήσει, τους αφήνει μόνο τρεις επιλογές: να ψηφίσουν τη συμφωνία της, να πάνε σε έξοδο χωρίς συμφωνία ή να μην της δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης», σχολίασε η ειδησεογραφική ιστοσελίδα Evolve Politics.
Το τέλος 65 στερλινών

Η Μέι επέμεινε στην άποψη ότι η έξοδος από την Ε.Ε. με παραμονή στην τελωνειακή ένωση δεν είναι έξοδος, εφόσον η Βρετανία δεν θα μπορεί να συνάπτει τις δικές της εμπορικές συμφωνίες. Παράλληλα, σε μια χειρονομία καλής θέλησης προς τους Ευρωπαίους που ζουν στη Βρετανία, ανακοίνωσε ότι καταργείται το τέλος 65 στερλινών για την άδεια παραμονής.

Κυβερνητικές πηγές είπαν στο BBC ότι, στο σημείο που έχουν φθάσει τα πράγματα, είναι πολύ πιθανό να χρειαστεί η βρετανική κυβέρνηση «περίοδο χάριτος» μερικών εβδομάδων, μετά την ημερομηνία εξόδου (29 Μαρτίου), ώστε να προωθήσει την απαιτούμενη νομοθεσία, υπολογίζοντας ότι η συμφωνία θα επιτευχθεί την τελευταία στιγμή.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα

Σχόλια αναγνωστών

«Βαλκανική άνοιξη», διαδηλώσεις σε Σερβία, Αλβανία, Μαυροβούνιο

«Το νέο φρούτο εποχής να εφαρμοστεί και εδώ. Κάποιος να αυτοανακυρηχθεί πρόεδρος, βλέπε Βενεζουέλα, και ...»
CGA  |  13:57

Δημοκρατία εναντίον Κομισιόν για το χαλλούμι

«O "Κύπριος" Επίτροπoς τί κάνει για το θέμα? Έκανε κάτι υπέρ των συμφερόντων μας ή προτιμά να το διασυνδέει ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  09:38

Κλείδωσε ψηφοδέλτιο, είδε και τον Πρόεδρο ο ΔΗΣΥ

«Εκείνος που θα βρει πόσα στότσια περιέχει ο κατάλογος των υποψηφίων του ΔΗΣΥ, κερδίσει μια φλαούνα! »
ΑΚΑ  |  09:26

Απαντά στα καρφιά Κοτζιά ο Άντρος

«Κύριε Κοτζιά, ο Άντρος δεν μπορεί να διαψευσθεί γιατί ναι μεν δεν ήταν ο ίδιος παρών, είχε όμως τον ...»
ΑΚΑ  |  09:22

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X