ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Σύλληψη 8 ατόμων στη Μάλτα για τη δολοφονία της δημοσιογράφου Γκαλίσια

Η Αστυνομία έχει πλέον 48 ώρες να ανακρίνει τους υπόπτους και να αποφασίσει εάν θα ασκηθεί δίωξη στο Δικαστήριο

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Oκτώ άτομα συνελήφθησαν στη Μάλτα "ως πρόσωπα για τα οποία υπάρχει εύλογη υπόνοια σε σχέση με τη συμμετοχή τους στη δολοφονία της Ντάφνε Καρουάνα Γκαλίσια", ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός της χώρας Ζοζέφ Μουσκάτ, κατά τη διάρκεια επιχείρησης
που πραγματοποιήθηκε από το Αστυνομικό Σώμα, τις Ένοπλες Δυνάμεις της Μάλτας και τις Υπηρεσίες Ασφαλείας, ως αποτέλεσμα ερευνών που διεξήχθησαν τις τελευταίες εβδομάδες.

Η Αστυνομία έχει πλέον 48 ώρες να ανακρίνει τους υπόπτους και να αποφασίσει εάν θα ασκηθεί δίωξη στο Δικαστήριο. Σε μήνυμά του ο Ζοζέφ Μουσκάτ, ζήτησε από τα μέσα ενημέρωσης να σεβαστούν το τεκμήριο της αθωότητας, όπως έπραξε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, διότι στο παρελθόν κατηγορούμενοι αντίστοιχης υπόθεσης αθωώθηκαν ακριβώς λόγω του ότι ο τότε πρωθυπουργός της Μάλτας έχει πραγματοποιήσει δηλώσεις εναντίΟν τους. "Καλώ τα μέσα ενημέρωσης να κατανοήσουν αυτήν τη στάση", τόνισε.

Κατά τη διάρκεια των διαδικασιών διεκδίκησης (συλλογή αποδεικτικών στοιχείων), θα δημοσιοποιηθούν όλες οι σχετικές πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένης της εισόδου του FBI, της Europol, του Εθνικού ΓραφείοΥ Ερευνών της Φινλανδίας και των Μαλτέζων ανακριτών.

"Θα ήθελα να υπογραμμίσω τη δέσμευση του κράτους και την προσωπική μου δέσμευση να βρεθούν τα άτομα που ενδέχεται να έχουν αναθέσει ή να εκτελέσουν αυτό το έγκλημα στη δικαιοσύνη", κατέληξε ο Ζ.Μουσκάτ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Η ουσία της κατάπαυσης του πυρός στην Συρία

«η ίδια ανακωχή όπως έγινε στην Κύπρο το 74. το μεγαλύτερο μέρος της καταλήφθηκε σε εκεχειρία.»
Χαριθέα  |  12:43

Η ουσία της κατάπαυσης του πυρός στην Συρία

«Οι δύο Αμερικάνοι πήγαν στην Τουρκία να δουλέψουν τον ψυχάκια και αυτός τους δούλεψε όπως ο ίδιος ήθελε!!! ...»
ΑΚΑ  |  09:23

Reuters: Δικτάτορες από την Καμπότζη απέκτησαν κυπριακό διαβατήριο

«Τί κέρδος έκανε το γραφείο των αππωμένων αδερφών?»
ΑΚΑ  |  08:54

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X