ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Το μενού των Όσκαρ

Χαβιάρι, ορτύκια, ανιολότι, πιάτα «vegan» και χωρίς γλουτένη

Kathimerini.gr

Καπνιστός σολομός και χαβιάρι, ζυμαρικά ανιολότι με μαύρη τρούφα, σοκολατένια αγαλματίδια επιχρυσωμένα με καθαρό χρυσό: στην κουζίνα των 'Οσκαρ επιμελείται εδώ και 25 χρόνια ο Αυστροαμερικανός Βόλφγκανγκ Πακ, ο σεφ που ξέρει τα πάντα για τις γαστριμαργικές προτιμήσεις των σταρ που παρίστανται σε μια από τις σημαντικότερες βραδιές του Χόλιγουντ.

Ο Πακ αποκάλυψε κάποια από τα πιάτα που θα περιλαμβάνει το μενού της 91ης τελετής απονομής των μεγαλύτερων αμερικανικών κινηματογραφικών βραβείων.

Ενα απα τα κλασικά πιάτα που έχουν πάντα μεγάλη επιτυχία στους 1.500 καλεσμένους της βραδιάς είναι είναι το τοστ με κρέμα γάλακτος, καπνιστό σολομό και χαβιάρι. «Το τοστ έχει το σχήμα του αγαλματίδιου των 'Οσκαρ, ετοιμάζουμε 3.500 τεμάχια», εξηγεί.

Ανάμεσα στα 60 πιάτα που αποτελούν το μενού του, ο Βόλφγκανγκ Πακ δημιουργεί και σπεσιαλιτέ της ώρας, όπως «τηγανητά ορτύκια με πιπεριά όπως τα φτιάχνουν στο Νάσβιλ», ένα πιάτο εμπνευσμένο από μια παραδοσιακή συνταγή του νότου των Ηνωμένων Πολιτειών. 'Η ακόμη τα ανιολότι (τα ραβιόλια όπως τα παρασκευάζουν στο Πιεμόντε της Ιταλίας) με αρακά και μαύρη τρούφα.

«Ο κόσμος λατρεύει το άρωμα της τρούφας, ετοιμάζουμε χιλιάδες πιάτα που κάνουν όλη την τραπεζαρία να μοσχοβολά», δηλώνει ο σεφ που εμφανίζεται συχνά πυκνά στα τηλεοπτικά πλατό. «Ο κινηματογράφος είναι παγκόσμιος. Έχει ταινίες αγγλικές, γαλλικές, ιταλικές και τώρα μεξικανικές με το "Ρόμα". Η κουζίνα μας αποτυπώνει κάπως αυτή την εικόνα, με επιρροές ασιατικές, ιταλικές, γαλλικές, όπως το ψητό κοκκινόψαρό μας» εξήγησε ο 69χρονος διάσημος σεφ, που είναι ο επικεφαλής μιας γαστρονομικής αυτοκρατορίας δεκάδων εστιατορίων σε όλο τον κόσμο, από το Μπέβερλι Χιλς και το Λας Βέγκας έως τη Σιγκαπούρη και τη Βρετανία..

Συνολικά το μενού που επεξεργάστηκε και ετοιμάζει ο Πακ περιλαμβάνει 16.000 ατομικές μερίδες, με εκδοχές "vegan" και χωρίς γλουτένη για όσους το επιθυμούν. Για να τις παρουσιάσει στον δίσκο, ο Πακ έχει κινητοποιήσει σχεδόν 200 μάγειρες και νεαρούς σεφ, όπως και 850 σερβιτόρους τους οποίους επιβλέπουν δέκα μετρ, υπεύθυνοι εστιατορίου. Αν η μαύρη τρούφα (16 κιλά), το ελαιόλαδο (περίπου οκτώ λίτρα), η κόκκινη πιπεριά από την πόλη Εσπελέτ της νοτιοδυτικής Γαλλίας και ο καμπανίτης (Piper Heidsieck) ταξιδεύουν κατευθείαν από τη Γαλλία όπου ο μάγειρας μαθήτευσε στα καλύτερα εστιατόρια πριν μεταναστεύσει στις ΗΠΑ, το χαβιάρι (15 κιλά) θα είναι αμερικανικό, το ζαμπόν ισπανικό και σίγουρα θα υπάρχει γιαπωνέζικο βοδινό wagyu που είναι το σήμα κατατεθέν του σεφ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

Ο ηγέτης του Κρεμλίνου έχει τον τρόπο να φέρνει τους κανόνες του παιχνιδιού στα μέτρα του και να εξουδετερώνει (πολιτικά ...
Kathimerini.gr
 |  ΚΟΣΜΟΣ