ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Το μήνυμα του Γκέιτς στον Τραμπ για τον σεβασμό

Το ζευγάρι Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς απέστειλαν την ετήσια ανοικτή επιστολή για το ίδρυμα τους

Kathimerini.gr

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ θα πρέπει να συμπεριφέρεται στους ανθρώπους, ειδικά στις γυναίκες, με μεγαλύτερο σεβασμό και να συνεχίσει τις επενδύσεις στις φτωχότερες χώρες για το καλό της παγκόσμιας ασφάλειας, ήταν το μήνυμα που έστειλαν σήμερα οι Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς.

Στην ανοικτή επιστολή τους που στέλνουν ετησίως απαντώντας σε ερωτήματα σχετικά με το ίδρυμά τους, το ζευγάρι των δισεκατομμυριούχων με έντονη φιλανθρωπική δράση επέκριναν τις περικοπές που προτείνει ο Αμερικανός πρόεδρος στην βοήθεια προς το εξωτερικό, επισημαίνοντας ότι ο Ρεπουμπλικανός έχει την ευθύνη να δώσει το καλό παράδειγμα και να ενθαρρύνει όλους τους Αμερικανούς μέσω των δηλώσεών του και των πολιτικών του.

«Εύχομαι ο πρόεδρός μας να συμπεριφερόταν στους ανθρώπους, και ειδικά τις γυναίκες, με μεγαλύτερο σεβασμό όταν μιλάει και στέλνει μηνύματα στο Twitter» σημειώνει η Μελίντα Γκέιτς στην επιστολή.

«Η ισότητα είναι μια σημαντική εθνική αξία. Η ιερότητα κάθε ατόμου, ανεξαρτήτως της φυλής, της θρησκείας, του σεξουαλικού προσανατολισμού ή του φύλου αποτελεί τμήμα του πνεύματος της χώρας μας».

Στην επιστολή, όπου ο Μπιλ και η Μελίντα Γκέιτς καλούνται να απαντήσουν «στις 10 σκληρότερες ερωτήσεις» με επίκεντρο το ανθρωπιστικό τους έργο, ο πρόεδρος των ΗΠΑ στοχοθετείται επιπλέον διότι σχεδιάζει να προχωρήσει σε μείωση δαπανών στους τομείς της καταπολέμησης των ασθενειών και της φτώχειας στο εξωτερικό.

«Αυτές οι προσπάθειες σώζουν ζωές… Και προσφέρουν στους Αμερικανούς μεγαλύτερη ασφάλεια, καθώς φέρνουν μεγαλύτερη σταθερότητα στις φτωχές χώρες και εμποδίζουν τα ξεσπάσματα ασθενειών προτού εξελιχθούν σε πανδημίες», λέει ο Μπιλ Γκέιτς.

«Ο κόσμος δεν είναι ασφαλέστερος όταν περισσότεροι άνθρωποι αρρωσταίνουν ή πεινούν».

Η αμερικανική διοίκηση προτείνει περικοπές ύψους 37,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και την Αμερικανική Υπηρεσία Διεθνούς Ανάπτυξης. Πρόκειται για μια μείωση κατά περίπου το 1/3 σε σύγκριση με τις δαπάνες του 2017.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X