ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 00:04
 

Το χριστουγεννιάτικο μήνυμα της βασίλισσας Ελισάβετ

Να γεφυρώσουμε τις «πιο βαθιά εδραιωμένες διαφορές»

Newsroom Κ, Αθήνα

Παρότι η βασίλισσα Ελισάβετ Β' υπήρξε παραδοσιακά «ιδιαίτερα προσεκτική» και «πολιτικά ουδέτερη» κατά τα 66 χρόνια που βρίσκεται στο θρόνο, στο φετινό μαγνητοσκοπημένο μήνυμά της για τα Χριστούγεννα θεωρείται ότι σπάει αυτή την ουδετερότητα, όπως σημειώνει το αμερικανικό δίκτυο του CNN.

Η 92χρονη μονάρχης αναμένεται να απευθύνει έκκληση στους ανθρώπους να δείξουν μεγαλύτερο σεβασμό σε όσους έχουν αντιτιθέμενες απόψεις και να γεφυρώσουν τις «πιο βαθιά εδραιωμένες διαφορές». Ακόμη, θα μιλήσει για το μήνυμα του Ιησού Χριστού, αναφέροντας ότι «η επί γης ειρήνη και η καλή θέληση προς πάντες» είναι πράγματα τα οποία χρειαζόμαστε σήμερα όσο ποτέ, προσθέτοντας ότι αυτό το μήνυμα «δε θα είναι ποτέ ξεπερασμένο» και ότι μπορεί «να εισακουστεί από τον καθένα».

«Ακόμα και με τις πιο βαθιά εδραιωμένες διαφορές, το να συμπεριφερόμαστε στον άλλο με σεβασμό και ως συνάνθρωπο είναι πάντοτε ένα καλό πρώτο βήμα προς μεγαλύτερη κατανόηση», φέρεται ότι αναφέρει στο μήνυμά της. Παράλληλα, η ίδια αναμένεται να μιλήσει για το πώς η «πίστη, η οικογένεια και η φιλία» υπήρξαν «πηγή προσωπικής άνεσης και καθησυχασμού» μέσα στις «πολλές αλλαγές» που έχει δει όλα αυτά τα χρόνια.

Το μήνυμα της βασίλισσας Ελισάβετ μαγνητοσκοπήθηκε στις 12 Δεκεμβρίου στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ και παρότι δεν αναφέρεται άμεσα στο Brexit, το μήνυμα ενότητας που απευθύνει έρχεται σε μια περίοδο που οι αντιπαραθέσεις πάνω στο ζήτημα της αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ έχουν διευρυνθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της εκπομπής του μηνύματος, θα προβάλλονται και εικόνες από σημαντικά γεγονότα του 2018, ενώ όπως φαίνεται και στην φωτογραφία που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, η βασίλισσα Ελισάβετ θα κάθεται δίπλα από μία ασπρόμαυρη φωτογραφία του 1948, με την ίδια και το σύζυγό της πρίγκιπα Φίλιππο να κρατούν τον πρωτότοκο γιο τους και διάδοχο του θρόνου πρίγκιπα Κάρολο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα

Σχόλια αναγνωστών

Στον Γ. Εισαγγελέα θα αποταθεί ο Γ. Ελεγκτής για τον Άθω Αντωνιάδη

«Ο μόνος τρόπος να αρχίσει να συμπεριφέρεται όπως πρέπει ο Μιχαηλίδης και να κατεβεί απο το καλάμι, είναι ...»
Ανώνυμος  |  14:32

Λ.Παντελίδης-Α.Σοζέν: Ελβετικό μοντέλο πολυπεριφερειακής αντί για ΔΔΟ

«Η καλά στημένη θεατρική πράξη από τον Μόνιμα Αναξιόπιστο Πρόεδρο-Μ.Α.Π ότι ξαφνικά ο Σοφός Πολιτικός ...»
Θεοχάρης Θεοχάρης  |  10:30

Τσίπρας: Η ιστορία γράφεται από αυτούς που τολμούν

«Πρεπει να πουμε ομως οτι και οι προδοσιες γινονται απο κιοτιδες που τολμουν ιστορικες υποχωρησεις !!»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  09:25

Στον Γ. Εισαγγελέα θα αποταθεί ο Γ. Ελεγκτής για τον Άθω Αντωνιάδη

«Αν πραγματικά ενδιαφέρεστε να βοηθήσετε στην πάταξη της διαφθοράς πρέπει να συνεργαστείτε με τους οργανισμούς ...»
Ελένη Αγαθαγγέλου Δημητριάδη  |  23:20

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X