ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Τούρκος Υπ. Ενέργειας: Τέλη Ιανουαρίου φτάνει η νέα πλατφόρμα της Τουρκίας

«Με αυτό το σκάφος μας θα συνεχίσουμε τις γεωτρήσεις μας στην Μεσόγειο και στην Μαύρη Θάλασσα», είπε σχετικά ο Φατίχ Ντονμέζ

Του Νίκου Στέλγια

Του Νίκου Στέλγια

twitter

Σε λίγους μήνες, η δεύτερη τουρκική πλατφόρμα θα «πιάσει» δουλειά στην Ανατολική Μεσόγειο και στην Μαύρη Θάλασσα, όπως δήλωσε πριν από λίγες ώρες ο Υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας.

«Με αυτό το σκάφος μας θα συνεχίσουμε τις γεωτρήσεις μας στην Μεσόγειο και στην Μαύρη Θάλασσα», είπε σχετικά ο Φατίχ Ντονμέζ, ο οποίος τόνισε ότ έχει ήδη ξεκινήσει την πορεία προς την Τουρκία η πλατφόρμα και στα τέλη του Ιανουαρίου θα βρίσκεται στη Μεσόγειο. 

Ο ίδιος σημείωσε επίσης, ότι η χώρα του έχει ξεκινήσει γεώτρηση σε βαθιά θάλασσα και υπενθύμισε ότι την παρούσα στιγμή η Τουρκία εισάγει το 98-99% του φυσικού αερίου, το οποίο καταναλώνει η εγχώρια αγορά.

Το μήνυμα της Άγκυρας

Σε ό, τι αφορά τις εξελίξεις στην ΑΟΖ της Κύπρου και στην Ανατολική Μεσόγειο, ο Υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας πρόβαλε την άποψη ότι κανένα σχέδιο στο οποίο δεν συμμετάσχει η Τουρκία δεν πρόκειται να σημειώσει επιτυχία. 

«Όλος ο κόσμος το είδη αυτό με την κατάρρευση του Nabucco. Ωστόσο συνεχίζονται τέτοιου είδους βήματα που δεν έχουν νόημα και αγνοούν την γεωστρατηγική. Θα ήθελα να υπενθυμίσω σε όσους τρέχουν πίσω από τέτοιου είδους όνειρα ότι σε αυτή την περιοχή δεν πρόκειται να υλοποιηθεί κανένα σχέδιο το οποίο δεν επιθυμεί η Τουρκία», είπε σχετικά.

Όπως σημείωσε, η τουρκική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να διαδραματίσει η χώρα κεντρικό ρόλο στις τεχνολογίες της ενέργειας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νίκου Στέλγια

Σχόλια αναγνωστών

Nέες απειλές Ερντογάν: Θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματα μας μέχρι τέλους

«Ο σουλτάνος εννοεί μέχρι το δικό του τέλος! Τα μακριά κοντινά γινήκαν!!»
ΑΚΑ  |  11:24

«Άνετος» με το πόδι πάνω στο τραπέζι ο Μπόρις Τζόνσον

«H Bρετανική αναίδεια στο μεγαλείο της!!! »
knak  |  09:17

Ξεκάθαρη η τοποθέτηση των ΗΠΑ για το ιρανικό τάνκερ

«Μακάρι να ήταν η στάση των ΗΠΑ η ίδια και για την `άτακτη` Τουρκία. Δυστυχώς ο πηδηχτούλης Τραμπ δεν ...»
knak  |  09:15

Κόντρα για την Λάρα μεταξύ βουλευτή και τμήματος Αλιείας

«Χαράλαμπος Πιττοκοπίτης: αμελητέα προσωπικότητα!»
ΑΚΑ  |  20:47

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X