ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:50
 

Ξέμεινε από αξιωματικούς το τουρκικό πολεμικό ναυτικό

Η κυβέρνηση αναζητά φοιτητές στα πανεπιστήμια της χώρας

Του Νίκου Στέλγια

Του Νίκου Στέλγια

twitter

Το αποτυχημένο πραξικόπημα και οι μεγάλες εκκαθαρίσεις στους κόλπους των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων αφήνουν πίσω τους μεγάλα κενά και ελλείψεις. Μετά την Πολεμική Αεροπορία μεγάλες ελλείψεις παρατηρούνται και στο Πολεμικό Ναυτικό.

Εξαιτίας της νέας ανησυχητικής εξέλιξης το επιτελείο του στρατού λαμβάνει μια σειρά έκτακτων μέτρων και πρωτοβουλιών, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει η αντιπολιτευόμενη ιστοσελίδα Odatv.

Συγκεκριμένα, το επιτελείο του στρατού και η κυβέρνηση, στην νέα περίοδο παρέχουν την δυνατότητα σε φοιτητές πανεπιστημίων να συνεχίσουν τις σπουδές τους, στο τρίτο και τέταρτο έτος σπουδών τους, στην Σχολή του Πολεμικού Ναυτικού, η οποία μετά το 2016 υπάγεται στο Πανεπιστήμιο Εθνικής Άμυνας. Στόχος της κυβέρνησης είναι η προσέλκυση του ενδιαφέροντος φοιτητών των σχολών των Ναυτικών Σπουδών και τεχνικών σχολών. Η κυβέρνηση παρέχει την δυνατότητα στους φοιτητές να έχουν μελλοντική καριέρα σε όλες τις μονάδες του Πολεμικού Ναυτικού, συμπεριλαμβανόμενων και των ειδικών δυνάμεων.

Η νέα κίνηση έρχεται για να καλυφθούν οι κενές θέσεις σε πολλά κρίσιμα πόστα του Πολεμικού Ναυτικού. Η τουρκική αντιπολιτευόμενη ιστοσελίδα κάνει λόγο για μεγάλη έλλειψη αξιωματικών.

Από το 2016 και μετά δεν αποφοιτούν από την Σχολή Πολεμικού Ναυτικού αξιωματικοί που είναι σε θέση να αναλάβουν την αρχηγία πολεμικών πλοίων και υποβρυχίων. Και αυτό παρά το γεγονός ότι με τα νέα αποκτήματα και τον υφιστάμενο στόλο του, υπό κανονικές συνθήκες, το τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό θα μπορούσε να ενταχθεί στους πέντε πιο ισχυρούς στόλους της Μεσογείου.

ΣΧΟΛΙΑ

Ενώ το δικό μας ναυτικό είναι πλήρες από αξιωματικούς που εισάγει 10 δοκίμους κάθε χρόνο και οι παραιτήσεις έχουν πάρει την μορφή χιονοστοιβάδας.Άκουσα τελευταία οτι σκέφτονται να επεκτείνουν την θαλάσσια υπηρεσία στους υπαξιωματικούς ώστε να υπηρετούν στα πλοία και μετά τα 40 έτη.Άντε σας εύχομαι και με 60άριδες αξιωματικούς στα καράβια να αντιμετωπίσουμε τον εχθρό...Να τα εκατοστήσετε.

ΠολεμιστήςΤηςΚαρέκλας
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νίκου Στέλγια

Σχόλια αναγνωστών

Nέες απειλές Ερντογάν: Θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματα μας μέχρι τέλους

«Ο σουλτάνος εννοεί μέχρι το δικό του τέλος! Τα μακριά κοντινά γινήκαν!!»
ΑΚΑ  |  11:24

«Άνετος» με το πόδι πάνω στο τραπέζι ο Μπόρις Τζόνσον

«H Bρετανική αναίδεια στο μεγαλείο της!!! »
knak  |  09:17

Ξεκάθαρη η τοποθέτηση των ΗΠΑ για το ιρανικό τάνκερ

«Μακάρι να ήταν η στάση των ΗΠΑ η ίδια και για την `άτακτη` Τουρκία. Δυστυχώς ο πηδηχτούλης Τραμπ δεν ...»
knak  |  09:15

Κόντρα για την Λάρα μεταξύ βουλευτή και τμήματος Αλιείας

«Χαράλαμπος Πιττοκοπίτης: αμελητέα προσωπικότητα!»
ΑΚΑ  |  20:47

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X