ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:06
 

Υψηλόβαθμοι σύμβουλοι του Τραμπ σκέφτονται να αποχωρήσουν

Ο Ντον Μακγκάν, σύμβουλος του Λευκού Οίκου και ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας, Χέρμπερτ Ρέιμοντ Μακμάστερ

ΠΗΓΗ: CNN

Έτοιμοι να αποχωρήσουν μέσα στις επόμενες εβδομάδες, είναι ορισμένοι υψηλόβαθμοι σύμβουλοι του Τραμπ, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το CNN.

Κατά τους μήνες που προηγήθηκαν αρκετοί υψηλόβαθμοι σύμβουλοι της αμερικανικής κυβέρνησης για την εξωτερική και εσωτερική πολιτική, ανακοίνωσαν τις αποχωρήσεις τους.

Δύο από τους πιο σημαντικούς αξιωματούχους που είναι πιθανόν να αποχωρήσουν είναι ο Ντον Μακγκάν, σύμβουλος του Λευκού Οίκου, αλλά και ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, Χέρμπερτ Ρέιμοντ Μακμάστερ.

Ο Μακγκάν, που αξιολογείται ως πιθανός μάρτυρας στην έρευνα Μιούλερ, επικαλείται ήδη νομικούς λόγους για την αποχώρησή του από τον Λευκό Οίκο, σύμφωνα με πηγή που γνωρίζει την κατάσταση, ενώ ο Μακμάστερ που είναι εν ενεργεία στρατηγός προσπάθησε να επιβάλλει την επιρροή του στην Δυτική Πτέρυγα, ενώ διαφώνησε με τον Τραμπ για τις επιλογές του στο Αφγανιστάν και το Ιράν.

Τα στελέχη του Λευκού Οίκου ενημερώθηκαν ότι θα πρέπει, ως το τέλος Ιανουαρίου, να δηλώσουν αν προτίθενται να εγκαταλείψουν τα καθήκοντά τους ή να παραμείνουν στις θέσεις τους μέχρι την διεξαγωγή των ενδιαμέσων εκλογών του Νοεμβρίου 2018, όπως μεταδίδει το CNN.

Στόχος είναι η αποφυγή δυσλειτουργιών, αλλά και την γνωστοποίηση των προθέσεων των στελεχών που βρίσκονται εντός του κέντρου διοίκησης της αμερικανικής κυβέρνησης, σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχου.

Ο πρόεδρος Τραμπ συναντά δυσκολίες στη στελέχωση των κενών θέσεων που υπάρχουν στις υπηρεσίες του Λευκού Οίκου, σύμφωνα με τις μαρτυρίες ανθρώπων που έχουν γνώση των εξελίξεων στη «Δυτική Πτέρυγα».

Ο 45ος προέδρος των ΗΠΑ είναι αντιμέτωπος μ’ ένα κλίμα πολιτικής αστάθειας στην Ουάσινγκτον, αλλά και με την έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη, αναφορικά με το ενδεχόμενο εμπλοκής της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: CNN

Σχόλια αναγνωστών

Ακιντζί: Αποκεντρωμένη ομοσπονδία με αποτελεσματική συμμετοχή Τ/κ

«Ευτυχως που οι διεθνεις συγκυριες δεν ευνοουν τους τουρκαλλαδες, οποτε οι απειλες και εξυπνοβλακιες ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  07:53

Ο Πρόεδρος δεν είναι το πρόβλημά μας

«Πολύ καλό το άρθρο σας αλλά εγώ θα άλλαζα τον τίτλο σε «Ο Πρόεδρος δεν είναι το ΜΟΝΟ πρόβλημά μας». ...»
Yiannos  |  07:41

ΓΓ ΑΚΕΛ: Αποφεύγει να συζητήσει ουσιαστικά ζητήματα του Κυπριακού ο Πρόεδρος

«Γιάννο, τον τύπο τον διαβάζω εδώ και καιρό. Είναι φανατικά οπαδός της άρνησης και του αντιακελισμού, ...»
ΧΧΧ  |  10:21

ΓΓ ΑΚΕΛ: Αποφεύγει να συζητήσει ουσιαστικά ζητήματα του Κυπριακού ο Πρόεδρος

«Και αφού έχει την μαγική και εύκολη συνταγή ο Άντρος και αφού θεωρεί ότι έχει έρισμα στους Τουρκοκύπριους, ...»
Γιώργος  |  10:07

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση