ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

1500 παράπονα στην Επίτροπο Διοικήσεως το 2017

Ο συνολικός αριθμός παραπόνων που βρίσκονται για εξέταση στο γραφείο της επιτρόπου από το 2011 αγγίζει τις 3000

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Στα 1500 φτάνουν περίπου τα παράπονα τα οποία υποβλήθηκαν στο γραφείο της Επιτρόπου Διοικήσεως Μαρίας Λοττίδη μέσα στο 2017. Με τον συνολικό αριθμό των παραπόνων που έχει να εξετάσει όπως ανέφερε η ίδια κατά την χθεσινή συνεδρία της επιτροπής ανθρωπίνων δικαιωμάτων να ανέρχονται συνολικά στις 3000, εκ των οποίων τα περισσότερα αφορούν στον βασικό κορμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όπως θέματα δημοσίων υπαλλήλων, παιδείας, θέματα ασύλου, ακίνητης ιδιοκτησίας και ΕΕΕ.

Εκκρεμούν παράπονα από το 2011

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι στο συνολικό ποσό των παραπόνων βρίσκονται σε εκκρεμότητα 131 παράπονα που αφορούν την αρχή κατά των διακρίσεων και του ρατσισμού για τις χρονολογιες από το 2011-2017 (34 νέα).

Επιπρόσθετα η Επίτροπος θα πρέπει να εξετάσει 151 εκκρεμεί παράπονα που αφορούν την αναπηρία και 17 νεα παράπονα για την αρχή ισότητας στην απασχόληση τα οποία κατατέθηκαν εντός του 2017 με το συνολικό αριθμό των εκκρεμούντων παραπόνων στην κατηγορία αυτή από το 2012 μέχρι και σήμερα να ανέρχεται στα 52.

Σημειώνεται τέλος ότι παράλληλα με την εξέταση των παραπόνων από την επίτροπο εξετάστηκαν κατά το πρώτο εξάμηνο του 2017 εννέα εκθέσεις και μια τοποθέτηση. Επίσης, υποβλήθηκαν δύο εκθέσεις της Αρχής Ισότητας, τέσσερις εκθέσεις και μια τοποθέτηση της Αρχής Κατά του ρατσισμού, δύο εκθέσεις και μια τοποθέτηση της Επιτρόπου που ενήργησε ως Μηχανισμός παρακολούθησης για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρίες και μια Τοποθέτηση της Αρχής κατά των βασανιστηρίων και άλλων μορφών σκληρής, απάνθρωπης ή εξευτελιστικής μεταχείρισης ή τιμωρίας.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση