ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αστυνομία: Επικίνδυνοι όλοι οι δρόμοι λόγω κακοκαιρίας

Έντονες βροχοπτώσεις σε όλο το νησί από την ασθενή χαμηλή πίεση που επηρεάζει την περιοχή

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Ο χειμώνας μπορεί να ξέχασε να κάνει την εμφάνισή του στην Κύπρο κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών του 2015, ωστόσο με το «καλημέρα» του νέου χρόνου το σκηνικό του καιρού είναι καθόλα χειμωνιάτικο, με τσουχτερό κρύο, βροχές και χιονοπτώσεις στα ψηλότερα ορεινά.

Λόγω της ασθενούς χαμηλής πίεσης που επηρεάζει την περιοχή, απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές, χωρίς να αποκλείεται αρχικά το ενδεχόμενο μεμονωμένης καταιγίδας, κυρίως στα παράλια. Στις ψηλότερες ορεινές κορυφές του Τροόδους πιθανό να σημειωθεί χιονόνερο.

Η θερμοκρασία θα πέσει στους 7 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 12 σα δυτικά παράλια, γύρω στους 10 στα υπόλοιπα παράλια και στο μηδέν στα ψηλότερα ορεινά, όπου αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.

Μεμονωμένες βροχές και αύριο
Αύριο ο καιρός θα είναι σε αρκετές περιοχές μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα συννεφιασμένος και αναμένονται κατά διαστήματα μεμονωμένες βροχές. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 17 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και στους 7 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο βράδυ ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα συννεφιασμένος και κυρίως στα δυτικά, βόρεια και στα ορεινά δεν αποκλείεται να σημειωθεί μεμονωμένη βροχή.

Άνοδος της θερμοκρασίας τα Θεοφάνια
Την Τετάρτη, ημέρα των Θεοφανίων, η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει άνοδο, ενώ κατά διαστήματα θα παρουσιάζονται και αυξημένες νεφώσεις.

Την Πέμπτη ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος, από μέσες και ψηλές νεφώσεις, ενώ αργά το βράδυ αναμένονται τοπικά βροχές, με τη θερμοκρασία να σημειώνει μικρή πτώση, ενώ την Παρασκευή ο συννεφιασμένος καιρός αναμένεται να δώσει τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, με τη θερμοκρασία να σημειώνει μικρή περαιτέρω πτώση.

Επικίνδυνοι όλοι οι δρόμοι
Λόγω των έντονων καιρικών συνθηκών που επικρατούν, η κατάσταση σε όλους τους δρόμους έχει καταστεί επικίνδυνη, αναφέρει σε ανακοίνωση της η Αστυνομία;

Λόγω καταρρακτωδών βροχών και πυκνής ομίχλης, η ορατότητα είναι εξαιρετικά περιορισμένη στις περιοχές Τροόδους, Πλατρών, Καλού Χωριού Λεμεσού και Μαχαιρά.

Παράλληλα στο οδικό δίκτυο που ενώνει τα χωριά Φαρμακάς, Απλίκι, Παλαιχώρι, Ασκάς, Φτερικούδι, Άλωνα, ΠΛατανιστάσα, Λειβάδια, Αληθινού, Λαγουδερών και Σαράντι και στο δρόμο Γεράσας – Καλού Χωριού Λεμεσού, έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις όγκων χώματος και πετρών και οι δρόμοι έχουν καταστεί επικίνδυνοι.

Επίσης, σε αρκετούς δρόμους των ορεινών περιοχών, έχει σχηματιστεί παγετός, με αποτέλεσμα οι δρόμοι να καταστούν ολισθηροί.

Όλοι οι πιο πάνω δρόμοι, είναι ανοικτοί για όλα τα οχήματα, αλλά επικίνδυνοι. Οι οδηγοί προτρέπονται να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί, να οδηγούν με χαμηλές ταχύτητες και να διατηρούν αποστάσεις από τα προπορευόμενα οχήματα.

Για άμεση ενημέρωση όσο αφορά το οδικό δίκτυο, το κοινό μπορεί να βρίσκει όλες τις τελευταίες πληροφορίες στο Application της Αστυνομίας, στην κατηγορία «Οδικό Δίκτυο».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση