ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

«Το υπουργείο Εμπορίου να πει αν υπάρχει παραπλάνηση στις τιμές»

Τι αναφέρει ο Σύνδεσμος Πρατηριούχων για τις τιμές των καυσίμων στην Κύπρο

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

«Το υπουργείο Εμπορίου είναι το αρμόδιο να μιλήσει στο κατά πόσον υπάρχει ή όχι παραπλάνηση του κοινού στις τιμές των καυσίμων» δηλώνει στην «Κ» ο πρόεδρος του Συνδέσμου Πρατηριούχων Στέφανος Στεφάνου, κληθείς να σχολιάσει τα όσα συζητούνται τις τελευταίες ημέρες για τις τιμές των καυσίμων στην Κύπρο.

Ο κ. Στεφάνου έκανε λόγο για την ανάγκη μιας συλλογικής και συντονισμένης προσπάθειας από πλευράς όλων των αρμόδιων φορέων, τόσο του υπουργείου Εμπορίου όσο και των ιδιωτικών εταιρειών που εμπλέκονται στις ομάδες παρακολούθησης των τιμών.

«Αυτοί πρέπει να μιλήσουν και να πουν στο κοινό αν όντως έπρεπε να είναι φθηνότερες οι τιμές των καυσίμων. Εμείς αγοράζουμε σε ό,τι τιμές υπάρχουν από την ντόπια αγορά. Εμείς οι υπόλοιποι που τοποθετούμαστε για τις τιμές γινόμαστε ειδήμονες και μπορεί να παραπλανούμε και τους καταναλωτές» ανέφερε ο κ. Στεφάνου.

Αναφορικά με το γαϊτανάκι των τιμών της αμόλυβδης βενζίνης 95 οκτανίων, μέχρι αυτή να φθάσει στα αυτοκίνητά μας, ο κ.Στεφάνου εξήγησε:

«Η αρχική τιμή αγοράς είναι στα 31 σεντ. Ο φόρος που μπαίνει μετά είναι στα 68 σεντ. Στη συνέχεια, προστίθενται τα 14 σεντ που αφορούν στο κέρδος των πρατηριούχων και των εταιρειών και τέλος μπαίνουν τα 30 σεντ που αφορούν στην τιμή του προϊόντος».

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X