ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Κατεχόμενα: Υπερβολές η γρίπη των χοίρων

Ο «υπουργός» Υγείας έκανε λόγο για υπερμεγέθυνση του θέματος

ΚΥΠΕ

Έχει υπερμεγεθυνθεί το θέμα δήλωσε ο «υπουργός» υγείας Σαλίχ Ιζμπούλ αναφερόμενος στο θέμα της γρίπης των χοίρων, λέγοντας ότι μπορεί να υπάρχουν ονόματα ιών που προκαλούν επιδημίες, «αλλά εμείς δεν θέλουμε να χρησιμοποιούμε την φράση 'γρίπη των χοίρων'. Υπάρχουν πολλοί τύποι ιών της γρίπης, ένας από αυτούς είναι ο Η1Ν1».

Όπως μεταδίδεται στα Κατεχόμενα, ο κ. Ιζμπούλ έδωσε σήμερα συνέντευξη Τύπου, όπου ανέφερε πως ο ιος Η1Ν1 βρίσκεται εδώ και 6 χρόνια στην επικαιρότητα και η επιδημία γρίπης στα Κατεχόμενα είναι μία ρουτίνα και όχι κάτι μη φυσιολογικό. Σημείωσε δε ότι τα ΜΜΕ θα πρέπει να προσεγγίζουν το θέμα με μεγαλύτερη ευαισθησία.

Την τελευταία εβδομάδα, συνέχισε, 3.000 άτομα μετέβησαν στα νοσοκομεία στα Κατεχόμενα με συμπτώματα γρίπης. «Δεν χρειάζεται να γίνεται σε κάθε άρρωστο το τεστ για Η1Ν1. Σε όλα τα νοσοκομεία, ιδιωτικά και δημόσια, έχει διανεμηθεί το πρωτόκολλο εξέτασης των ασθενών με γρίπη». Από τα 9 περιστατικά για τα οποία στάλθηκαν δείγματα για εξέταση, σημείωσε, τα τέσσερα διαπιστώθηκε ότι πάσχουν από τον ιό Η1Ν1.

Κάλεσε δε τον κόσμο να δώσει προσοχή στους κανόνες υγιεινής.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X