ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

41χρονος εκτιμητής ακινήτων ο 17ος συλληφθείς για τη ΣΠΕ Αγ. Φύλας

Υπό 7ήμερη κράτηση οι 16 ύποπτοι για το σκάνδαλο στην Αγία Φύλα

ΚΥΠΕ

Στη σύλληψη ενός ακόμη προσώπου, ενός 41χρονου εκτιμητή ακινήτων, προχώρησε το μεσημέρι η Αστυνομία, σε σχέση με το σκάνδαλο της ΣΠΕ Αγίας Φύλας. Ουσιαστικά, πρόκειται για ένα από τα τρία άτομα που καταζητούντο από την Αστυνομία, για τα οποία είχαν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης.

Στο μεταξύ, διάταγμα κράτησης 7 ημερών εξέδωσε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού εναντίον των 16 προσώπων που συνελήφθησαν ως ύποπτα σε σχέση με το σκάνδαλο σύναψης δανείων στην πρώην ΣΠΕ Αγίας Φύλας, χωρίς τις απαιτούμενες εξασφαλίσεις.
 
Εγκρίνοντας το αίτημα της Αστυνομίας για κράτηση των υπόπτων, το δικαστήριο ανέφερε ότι, αν και δεν φαίνεται να εμπλέκονται σε όλα τα αδικήματα όλοι οι ύποπτοι, εντούτοις υπάρχει εμπλοκή και των 16 σε κάποια από αυτά.
 
Έκρινε δε ότι από τα στοιχεία που υπάρχουν ενώπιόν του και το μεγάλο ανακριτικό έργο που υπολείπεται, δεν αποκλείεται η πιθανότητα εάν οι ύποπτοι αφεθούν ελεύθεροι, να επηρεάσουν μάρτυρες ή να καταστρέψουν τεκμήρια.
 
Υπενθυμίζεται ότι οι ύποπτοι φέρεται να εμπλέκονται σε 11 υποθέσεις χορήγησης δανείων, για το συνολικό ποσό των 11,961,000 ευρώ, χωρίς τις απαιτούμενες εξασφαλίσεις.
 
Εν τω μεταξύ, η Αστυνομία εντόπισε και συνέλαβε το μεσημέρι και 17ο πρόσωπο που καταζητείτο, έναν εκτιμητή ακινήτων, ενώ εκκρεμούν 2 ακόμη εντάλματα σύλληψης.
 
Όπως εξάλλου πληροφορείται το ΚΥΠΕ, ο ίδιος ο Αρχηγός Αστυνομίας επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον υπεύθυνο του ΤΑΕ Λεμεσού και τον συνεχάρη για τον άψογο χειρισμό της υπόθεσης και για το δύσκολο έργο που επιτελεί η ανακριτική ομάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Γενικός Ελεγκτής: Άλλες 6 ύποπτες υποθέσεις στον Συνεργατισμό

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση