ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Σκάνδαλο ΣΑΠΑ: Συνέχεια σήμερα με Βέργα

Ενώπιον του Κακουργιοδικείου Πάφου καταθέτει σήμερα ο τέως δήμαρχος Πάφου

ΚΥΠΕ

Ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου που συνεδριάζει στην Πάφο αναμένεται να προσαχθούν σήμερα εκ νέου οι πέντε κατηγορούμενοι για την υπόθεση ΣΑΠΑ Γιώργος Μιχαηλίδης, Φειδίας Σαρίκας, Ευστάθιος Ευσταθίου, Βάσος Βασιλείου και Γιώργος Σιαηλής, που αντιμετωπίζουν κατηγορίες για δεκασμό δημόσιου λειτουργού, συναλλαγές με αντιπροσώπους, οι οποίες υποδηλώνουν διαφθορά, αθέμιτη κτήση περιουσιακού οφέλους από λειτουργούς και αξιωματούχους του Δημοσίου, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Στη σημερινή δικάσιμο αναμένεται να καταθέσει ως μάρτυρας κατηγορίας ο Σάββας Βέργας, τέως δήμαρχος Πάφου, που εκτίει ήδη εξαετή ποινή φυλάκισης.

Ο Σάββας Βέργας κρίθηκε ένοχος για τα αδικήματα της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, δεκασμού δημόσιου λειτουργού και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Έξι χρόνια φυλάκιση επέβαλε το Κακουργιοδικείο Πάφου στις 18.2.2015 και στον τέως γενικό διευθυντή του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Πάφου Ευτύχιο Μαλληκίδη.

Οι Σ. Βέργας και Ε. Μαλληκίδης ομολόγησαν το χρηματισμό τους από εργολάβους του έργου τόσο κατά την πρώτη όσο και κατά τη δεύτερη φάση του αποχετευτικού συστήματος Πάφου.

Στο μεταξύ, στην τελευταία δικάσιμο ο διευθυντής της ελληνικής κατασκευαστικής εταιρείας ENVITEC Χρήστος Δρακόπουλος επιβεβαίωσε στο Κακουργιοδικείο Πάφου στη δίκη του σκανδάλου ΣΑΠΑ όλα όσα είχε αναφέρει στην κατάθεσή του στην Αστυνομία.

Ήδη έχουν καταθέσει ενώπιον Κακουργιοδικείου στην υπόθεση ΣΑΠΑ εκτός του Χρήστου Δρακόπουλου, ο Ανδρέας Χειμαρίδης εκτελεστικός διευθυντής της κατασκευαστικής εταιρείας Μedcon, ο Κώστας Κορωνής οικονομικός διευθυντής της Εταιρείας Μedcon, o Xρίστος Θεοδώρου, διοικητικός λειτουργός του ΣΑΠΑ, τα μέλη της ανακριτικής ομάδας Μάριος Σταυρινού και Μανώλης Μανώλη, η οικονομική διευθύντρια του ΣΑΠΑ Χριστίνα Γεωργιάδου, ο Ανδρέας Χασαπόπουλος αναπληρωτής διευθυντής τεχνικού ελέγχου της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο Χρήστος Μαλέκκος, εγκεκριμένος λογιστής που εργάζεται στη Νομική υπηρεσία της Δημοκρατίας, η αστυφύλακας Άντρη Γεωργίου και ο αστυφύλακας Γιαννάκης Μανούρης.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση