ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Σε απεργιακό κλοιό η Κύπρος

Νοσηλευτές - Οδηγοί Ταξί - Λεωφορεία στη Λάρνακα - Ξενοδοχοϋπάλληλοι

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Με το αριστερό φαίνεται πως μπήκε ο Φεβρουάριος για την Κύπρο, αφού από την πρώτη ημέρα του μήνα, οι απεργιακές κινητοποιήσεις διαδέχονται η μία την άλλη.

Τον χορό έσυραν οι γιατροί με τη μονοήμερη στάση εργασίας που πραγματοποίησαν τη Δευτέρα, ενώ την ίδια μέρα ξεκίνησε και η απεργία της εταιρείας λεωφορείων Ζήνων στη Λάρνακα, η οποία συνεχίζεται έως σήμερα. Απεργίες εξάλλου εξήγγειλαν οι υπαλλήλοι ξενοδοχείων, καθώς επίσης οι οδηγοί ταξί και οι νοσηλευτές.

Οι πρώτοι ξεκινούν αύριο Πέμπτη τις απεργίες τους και οι δεύτεροι τη Δευτέρα, μέρα για την οποία και εξήγγειλαν 24ωρη στάση εργασίας.

Αναλυτικά τα αιτήματά τους:

Νοσηλευτές: Αξιώνουν με την 6ωρη στάση εργασίας τους την ερχόμενη Δευτέρα να εισακουστούν τα αιτήματά τους για επίλυση των χρόνιων προβλημάτων τους, τα οποία ωστόσο δεν επαναλαμβάνονται σε καμιά τους ανακοίνωση.

Οδηγοί ταξί: Πάταξη της παρανομίας που υπάρχει στο επάγγελμα, καθώς επίσης και του αθέμιτου ανταγωνισμού ζητούν οι οδηγοί ταξί. Επίσης, ζητούν από την κυβέρνηση μεσολάβηση καθώς το κόστος εργασίας τους είναι αρκετά υψηλό.

Υπάλληλοι εταιρείας Ζήνων: Συνάντηση με τον υπουργό Μεταφορών Μάριο Δημητριάδη θα έχουν σήμερα οι υπάλληλοι των λεωφορείων της Λάρνακας. Οι εργοδότες δεν έχουν τηρήσει συμφωνίες για επαναφορά των μισθολογικών συμβάσεων, βάσει συμφωνιών τις οποίες πραγματοποίησαν με εργοδότες και συντεχνίες.

Ξενοδοχοϋπάλληλοι: Οι συντεχνίες ΣΕΚ και ΠΕΟ επικαλούμενες συμφωνία την οποία πραγματοποίησαν με τους αρμόδιους φορείς για αυξήσεις στις μισθολογικές συμβάσεις από το τρέχον έτος, υποστηρίζουν ότι δεν τηρήθηκε κάτι από τα συμφωνηθέντα.

Έτσι καλούν τους υπαλλήλους των ξενοδοχείων να κατέλθουν σε απεργία. Ωστόσο, εκ μέρους του ΠΑΣΥΞΕ χαρακτηρίζεται ως άστοχη η απεργία, μιας και το σχετικό έγγραφο συμφωνίας το οποίο επικαλούνται οι συντεχνίες δεν υπάρχει, όπως υποστηρίζει ο Σύνδεσμος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X