ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ξανά στους δρόμους της Λάρνακας τα λεωφορεία

Επαναρχίζουν κανονικά τα δρομολόγια - Τέλος στην ταλαιπωρία των επιβατών

ΚΥΠΕ

Κανονικά στην εργασία τους επιστρέφουν την Τρίτη οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία «Ζήνων» στη Λάρνακα, ύστερα από την αποδοχή της μεσολαβητικής πρότασης που υπέβαλε στις δύο πλευρές η υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτα Αιμιλιανίδου.

Η πρόταση προνοεί επιστροφές από τις αυξήσεις που παραχώρησαν οι εργαζόμενοι, ύψους 2,2% για όσους λαμβάνουν μισθό μέχρι 1.400 ευρώ και 1,8% για όσους παίρνουν μισθό 1.401 – 1.600 ευρώ. Δεν υπάρχει καμιά διαφοροποίηση για όσους λαμβάνουν μισθό 1.601 – 2.200 ευρώ, ενώ για όσους παίρνουν μισθό 2.201 και άνω υπάρχει περαιτέρω μείωση 2%.

Σήμερα, πραγματοποιήθηκαν στη Λευκωσία αλλεπάλληλες συναντήσεις των υπουργών Εργασίας και Μεταφορών με τους εκπροσώπους των συντεχνιών των εργαζομένων και της εταιρείας, οι οποίες τελικά απέδωσαν καρπούς.

Μετά τις 9 απόψε οι γενικοί γραμματείς της ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ – ΠΕΟ Άθως Ελευθερίου, της ΟΜΕΠΕΓΕ-ΣΕΚ Παντελής Σταύρου και της ΔΕΟΚ Διομήδης Διομήδους, ενημέρωσαν σε Γενική Συνέλευση στη Λάρνακα τους εργαζομένους για τις διαπραγματεύσεις που έγιναν στην πρωτεύουσα και έθεσαν την πρόταση της υπουργού Εργασίας σε ψηφοφορία. Η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων έκανε ομόφωνα αποδεκτή την πρόταση της κ. Αιμιλιανίδου.

Σε δηλώσεις του ο γενικός γραμματέας της ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ ΠΕΟ, Άθως Ελευθερίου, ανέφερε ότι «σήμερα ύστερα από πρωτοβουλία της υπουργού Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων πραγματοποιήθηκαν από το απόγευμα μέχρι το βράδυ, εντατικές διαβουλεύσεις. Το αποτέλεσμα των διαβουλεύσεων ήταν να υποβληθεί μεσολαβητική πρόταση από την υπουργό Εργασίας, η οποία ουσιαστικά λαμβάνει υπόψη τις θέσεις των δύο πλευρών, ωστόσο είναι υποβοηθητική, με τρόπο ώστε και οι δύο πλευρές να την αποδεχθούν».

Πρόσθεσε ότι «η εταιρεία αποδέχθηκε την πρόταση και σε Γενική Συνέλευση, που πραγματοποίησαν απόψε οι εργαζόμενοι, έγινε επίσης ομόφωνα αποδεχτή».

Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Ελευθερίου είπε πως «η πρόταση προνοεί επιστροφή από τις αυξήσεις που παραχώρησαν οι εργαζόμενοι, 2,2% για όσους λαμβάνουν μισθό μέχρι 1.400 ευρώ και 1,8% για όσους παίρνουν μισθό 1.401 – 1.600 ευρώ. Δεν υπάρχει καμιά διαφοροποίηση για όσους λαμβάνουν μισθό 1.601 – 2.200 ευρώ, ενώ για όσους παίρνουν μισθό 2.201 και άνω περαιτέρω μείωση 2%».

Είπε πως «ουσιαστικά η πρόταση προνοεί περαιτέρω παραχωρήσεις από τους υψηλόμισθους εργαζομένους της εταιρείας για να καλύψουν τα χρήματα που επιστρέφονται στους χαμηλόμισθους».

Σύμφωνα με τον κ. Ελευθερίου, μετά την εξέλιξη αυτή «αύριο το πρωί τα λεωφορεία της εταιρείας "Ζήνων" θα λειτουργήσουν όπως λειτουργούσαν πριν από την έναρξη της απεργίας την περασμένη Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου».

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση