ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Έτοιμοι για 24ωρες απεργίες οι ξενοδοχοϋπάλληλοι

Απειλούν με επέκταση των μέτρων και την καλοκαιρινή περίοδο

ΚΥΠΕ

Σε αιφνιδιαστικές 24ωρες απεργίες σε διάφορα ξενοδοχεία σε όλες τις επαρχίες προχωρούν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι εντός των ημερών, αντιδρώντας σε αυτό που θεωρούν παραβίαση της υφιστάμενης συλλογικής σύμβασης στον κλάδο και πριν ακόμα εισέλθουν στη συζήτηση για ανανέωσή της.

Αγκάθια για τους ξενοδοχοϋπαλλήλους αποτελούν η ανάγκη επαναφοράς των παραχωρήσεων στις οποίες συμφώνησαν τα προηγούμενα χρόνια και το θέμα των προσωπικών συμβολαίων που υπογράφουν υπάλληλοι στον κλάδο, χωρίς ιδιαίτερα ωφελήματα.

Ο γ.γ. της ομοσπονδίας ξενοδοχοϋπαλλήλων της ΣΕΚ Μίλτος Μιλτιάδους δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι καθορίσθηκαν οι μέρες κατά τις οποίες θα γίνουν 24ωρες προειδοποιητικές απεργίες σε περιορισμένο αριθμό ξενοδοχείων, κάτι ωστόσο που δεν ανακοινώνεται για να μην υπάρξει προειδοποίηση προς τους ξενοδόχους και να προβούν στις ανάλογες διευθετήσεις προσωπικού.

«Η προσπάθεια δεν είναι να δημιουργήσουμε σοβαρό πρόβλημα για αυτό το λόγο θα είναι ένα μικρός αριθμός, δεν θα είναι μεγάλος αριθμός ξενοδοχείων. Αλλά θέλουμε να πάει το μήνυμα ότι εννοούμε αυτό που λέμε, ο κόσμος δεν μπορεί πλέον να συνεχίσει να ανέχεται, αλλά από την άλλη δεν θέλουμε να καταστρέψουμε τον κλάδο» ανέφερε.

Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι αν δεν επιδειχθεί ενδιαφέρον ώστε να βρεθούν λύσεις στα προβλήματα του κόσμου δεν θα έχουν άλλη επιλογή από την επέκταση των μέτρων. Είπε, επίσης, ότι αν δεν βρεθούν λύσεις τώρα, δεν θα πάψουν να ισχύουν τα μέτρα και θα επεκταθούν και την καλοκαιρινή περίοδο.

Ο κ. Μιλτιάδους ανέφερε ότι οι απεργίες μπορεί να λήξουν ύστερα από 24 ώρες ως ένδειξη καλής θέλησης ή μπορεί να χρειαστεί να επεκταθούν, κάτι που θα εξαρτηθεί από τη στάση που θα τηρήσουν οι ξενοδόχοι και το υπουργείο Εργασίας.

«Ας αναλογιστούν τις ευθύνες τους οι ξενοδόχοι αλλά και η ίδια η πολιτεία. Δεν άφησαν άλλη επιλογή στους εργαζομένους. Αν όλοι ενδιαφέρονται για το καλό της οικονομίας όπως διατυμπανίζουν, έχουν ευθύνη να εφαρμόσουν εκείνα τα οποία συμφωνούμε και να τα σεβαστούν» ανέφερε.

Πρόσθεσε ότι η εργατική πλευρά εφαρμόζει τα όσα συμφωνεί, αλλά η εργοδοτική πλευρά βρίσκει τρόπους για να μην τα εφαρμόζει.

Είπε, επίσης, ότι το υπουργείο Εργασίας είναι ενήμερο για τα προβλήματα με επιστολές που στάλθηκαν εδώ και μέρες, όπως και το κάθε ξενοδοχείο ξεχωριστά. Ανέφερε, επίσης, ότι οι ξενοδοχοϋπάλληλοι είναι πάντα ανοικτοί σε διάλογο για το θέμα, φτάνει να είναι πραγματικός διάλογος και όχι χάριν του διαλόγου.

Σημείωσε, επίσης, ότι όλο το συνδικαλιστικό κίνημα είναι ενωμένο σε αυτό το θέμα.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X