ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Επιθέσεις κατά Γρ. Εργασίας και Ευημερίας για καθυστερημένα επιδόματα

Χειροπέδες σε 34χρονο στη Λάρνακα - Φωτιά στο Ευημερίας Πολεμιδιών ήθελε να βάλει 35χρονος

ΚΥΠΕ

Γυαλιά - καρφιά τα έκανε σήμερα 34χρονος από την Ορόκλινη, ο οποίος «εισέβαλε» στις 09:00 το πρωί στο Επαρχιακό Γραφείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων στη Λάρνακα, για να ενημερωθεί για την καθυστέρηση στην καταβολή του ανεργιακού του επιδόματος, το οποίο αιτήθηκε προ εξαμήνου.

Η επί καθήκοντι υπάλληλος του γραφείου ανέφερε στον 34χρονο ότι το θέμα του είχε τακτοποιηθεί, ωστόσο αυτός φέρεται να επέμενε και να κτύπησε το χέρι του στον πάγκο εξυπηρέτησης.

Στην παρέμβαση δεύτερης υπαλλήλου του γραφείου, που ενδιαφέρθηκε να μάθει το πρόβλημά του, ο 34χρονος αντέδρασε και έσπασε το γυάλινο προστατευτικό παράθυρο που χωρίζει τους πελάτες από τις υπαλλήλους, ρίχνοντας και σπάζοντας στο πάτωμα έναν Η/Υ και διάφορα άλλα αντικείμενα.

Μη μένοντας εκεί ο 34χρονος, στην επέμβαση συναδέλφων των υπαλλήλων προς βοήθειά τους, επιτέθηκε και κτύπησε λειτουργούς του Γραφείου, χωρίς ωστόσο να υπάρξει οποιοσδήποτε τραυματισμός.

Επί τόπου έσπευσαν μέλη της ΑΔΕ Λάρνακας, που βρίσκεται δίπλα ακριβώς από το Επαρχιακό Γραφείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων, οι οποίοι και συνέλαβαν τον 34χρονο, ο οποίος αναμένεται να κατηγορηθεί γραπτώς και να αφεθεί ελεύθερος.

Πάντως το Επαρχιακό Γραφείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων στη Λάρνακα συνεχίζει κανονικά τη λειτουργία του.

Ήθελε να κάψει το Γραφείο Ευημερίας στη Λεμεσό
Λίγη μόλις ώρα μετά το περιστατικό στη Λάρνακα και συγκεκριμένα στις 10:30 το πρωί, 35χρονος λήπτης βοηθήματος από τη Λεμεσό προσήλθε στο Γραφείο Ευημερίας στα Κάτω Πολεμίδια στη Λεμεσό, και απείλησε πως θα βάλει φωτιά.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο του ΤΑΕ Λεμεσού, Ιωάννη Σωτηριάδη, ο 35χρονος εισήλθε στο κτίριο, κρατώντας ένα μπιτόνι, προκαλώντας τον τρόμο στους παρευρισκόμενους, ενώ ακολούθως περιέλουσε το χώρο με εύφλεκτη ύλη, απειλώντας πως θα βάλει φωτιά αν δεν ικανοποιούνταν τα αιτήματα του, που αφορούσαν το επίδομα που λαμβάνει από το κράτος.

Λίγο πριν αποχωρήσει, ο 35χρονος προκάλεσε ζημιές σε γραφειακό εξοπλισμό, σε γύψινη κατασκευή στον τοίχο, στο κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης και σε κουδούνι, ενώ όπως σημείωσε, η κινητοποίηση της Αστυνομίας ήταν άμεση και ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη διαδικασία για εξασφάλιση διατάγματος σύλληψης του.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση