ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

3 Μαρτίου η εκ πρώτης όψεως απόφαση για Ρίκκο Ερωτοκρίτου

ΚΥΠΕ

Την Πέμπτη, 3 Μαρτίου, στις 1030 θα ανακοινωθεί η απόφαση του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας κατά πόσο υπάρχει ή όχι «εκ πρώτης όψεως υπόθεση ενοχής» στην ποινική υπόθεση εναντίον του τέως βοηθού Γενικού Εισαγγελέα Ρίκκου Ερωτοκρίτου, των δικηγόρων Ανδρέα Κυπρίζογλου και Παναγιώτη Νεοκλέους και του δικηγορικού γραφείου «Ανδρέας Νεοκλέους ΔΕΠΕ».

Σε περίπτωση που το Κακουργιοδικείο κρίνει ότι δεν υπάρχει εκ πρώτης όψεως υπόθεση, οι κατηγορούμενοι αθωώνονται, ενώ σε αντίθετη περίπτωση θα κληθούν σε απολογία και οι δικηγόροι τους θα έχουν το δικαίωμα να κλητεύσουν μάρτυρες υπεράσπισης.

Κατά τη σημερινή διαδικασία η Πρόεδρος του Κακουργιοδικείου Λένα Δημητριάδου έθεσε διευκρινιστικά ερωτήματα προς τον εκπρόσωπο της Κατηγορούσας Αρχής Ηλία Στεφάνου σε σχέση με την αγόρευσή του. Το δικαστήριο δεν είχε οποιαδήποτε διευκρινιστικά ερωτήματα προς τους δικηγόρους υπεράσπισης.

Σε σχέση με αναφορά στην αγόρευσή του στον όρο «εκκρεμή συναλλαγή» (transaction), ο κ. Στεφάνου εξήγησε ότι δεν είναι συναλλαγή υπό την στενή έννοια του όρου, αλλά ότι εννοεί ότι υπήρχε εκκρεμής συναλλαγή μεταξύ του δικηγορικού γραφείου και του δικηγόρου Παναγιώτη Νεοκλέους και του τέως Βοηθού Γενικού Εισσαγγελέα σε σχέση με την υπόθεση της Providencia.

Από την πλευρά του ο δικηγόρος υπεράσπισης του Ανδρέα Κυπρίζογλου, Βαγγέλης Πουργουρίδης ήγειρε θέμα ότι ο ίδιος έχει εντοπίσει στην αγόρευση του κ. Στεφάνου στρεβλώσεις θέσεων που τον προβλημάτισαν ιδιαίτερα.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του κ. Νεοκλέους Αλέκος Μαρκίδης αναφέρθηκε σε απόσπασμα που παρατίθεται στην αγόρευση του κ. Στεφάνου από το βιβλίο “Blackstone’s Criminal Practice 2016” και ανέφερε ότι η νομική αρχή (authority) είναι οι αποφάσεις στις οποίες αναφέρεται και όχι ο ίδιος ο Blackstone.

«Αν διαβάσετε προσεκτικά τις αποφάσεις θα δείτε ότι δεν τα λέει πολύ καλά ο Blackstone και γι αυτό είμαι σίγουρος», είπε και προσφέρθηκε να δώσει στο δικαστήριο φωτοτυπημένες σελίδες του συνόλου του κειμένου για τη συγκεκριμένη νομική αρχή. Προς αυτό ο κ. Στεφάνου ανέφερε ότι τις έχει ήδη δώσει στο δικαστήριο.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση