ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Μαθητικές κινητοποιήσεις κατά των εξετάσεων ανά τετράμηνο

Έντονη αντιπαράθεση Κώστα Καδή - Χρίστου Χριστοφίδη από ραδιοφώνου

Newsroom K

Σε κινητοποιήσεις κατέρχονται σήμερα οι μαθητές σε Λευκωσία, Λεμεσό και Πάφο, εις ένδειξη διαμαρτυρίας για την πρόθεση του Υπουργείου Παιδείας να καθιερώσει γραπτές εξετάσεις κάθε τετράμηνο.

Η ενέργεια των Επαρχιακών Συντονιστικών Επιτροπών Μαθητών (ΕΣΕΜ) των τριών πόλεων, που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την επίσημη θέση της ΠΣΕΜ, προκαλεί την εντόνη δυσφορία του Υπουργείου Παιδείας.

Μιλώντας στο Πρωϊνό Δρομολόγιο, ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Καδής εξαπέλυσε πυρά κατά του ΑΚΕΛ, υποστηρίζοντας πως το κόμμα της αριστεράς βρίσκεται πίσω από τις κινητοποιήσεις των μαθητών.

Κάνοντας λόγο για παραπληροφόρηση και συνολική προσπάθεια ανατροπής των μεταρρυθμίσεων, ο Κώστας Καδής ανέφερε πως όπου οι επαρχιακές επιτροπές των μαθητών ελέγχονται από το ΑΚΕΛ υπάρχουν κινητοποιήσεις.

«Προκαλεί εντύπωση το ότι γίνονται κινητοποιήσεις για κάτι το οποίο δεν γνωρίζουν οι μαθητές» ανέφερε ο Υπουργός επισημαίνοντας ότι η τελική πρόταση του Υπουργείου δεν είναι γνωστή και εξού δεν καταλαμβαίνει για ποιό λόγο οι μαθητές προχωρούν στις κινητοποιήσεις.

ΑΚΕΛ: Με εντολές ΔΗΣΥ καθορίζεται η ηγεσία των μαθητών

Από πλευράς του το ΑΚΕΛ, ανταπέδωσε τα πυρά κατηγορώντας τον Κώστα Καδή ότι, με εντολές του ΔΗΣΥ, παρεμβαίνει στα σχολεία επιχειρώντας να καθορίσει την ηγεσία των μαθητών.

Το Μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΑΚΕΛ Χρίστος Χριστοφίδης, κατηγόρησε κυβέρνηση και ΔΗΣΥ ότι δεν πιστεύουν στον διάλογο και ότι θέλουν να επιβάλουν την άποψή τους, δια πυρός και σιδήρου.

Ταυτόχρονα, ο κ. Χριστοφίδης κατηγόρησε τον Υπουργό Παιδείας ότι διαμορφώνει πλειοψηφίες στην ηγεσία των μαθητών, τις οποίες στην συνέχεια χρησιμοποιεί ως άλλοθι, με εντολές του ΔΗΣΥ. Χαρακτηριστική ήταν η αναφορά του ΑΚΕΛικού στελέχους πως, ο Κώστας Καδής ανέθεσε σε Συναγερμικό Διευθυντή Λυκείου της Λευκωσίας να προβεί στις διαδικασίες για εκλογή της ηγεσίας της Παγκύπριας Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών (ΠΣΕΜ).

Αβέρωφ: Κάποιοι μετατρέπουν τους έφηβους σε συνδικαλιστές

Άμεση υπήρξε και η αντίδραση από πλευράς ΔΗΣΥ, με τον πρόεδρο του κόμματος Αβέρωφ Νεοφύτου να επικρίνει όσους δηλητηριάζουν τους έφηβους και τους μετατρέπουν σε συνδικαλιστές.

Μιλώντας στο Τρίτο, ο κ. Νεοφύτου ανέφερε ότι οι μαθητές αντί να είναι στις τάξεις και να διεκδικούν μια καλύτερη παιδεία βγαίνουν στους δρόμους, εκφράζοντας παράλληλα τον προβληματισμό του για το γεγονός πως για τον τομέα της Παιδείας ξοδεύουμε περισσότερα σε σύγκριση με άλλες χώρες και έχουμε τα πιο πενιχρά αποτελέσματα.

«Επρεπε να προβληματίζει το γεγονός ότι αντί η παιδεία να αναβαθμίζεται, υποβαθμίζεται» ανέφερε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, κατηγορώντας παράλληλα ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ ότι ευθύνονται για την μη κατάργηση του κατάλογου διοριστέων.

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Τα ΜΕΔ των 7.5 δισ. ευρώ στον πυρήνα της έρευνας για ΣΚΤ

«ΠΡΟΣ Ai Em: ΣΟΥ ΈΦΤΑΙΞΕ Ο ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ!!!!! ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΣΜΟ: ΕΠΙ ΠΟΙΩΝ ...»
ΠΑΝΑΣΙΑΝΟΣ  |  15:52

Συμφωνούν επί της αρχής, δεν τα βρίσκουν στο μενού της έρευνας για ΣΚΤ

«Προς τί τόσο ντόρος για έρευνα; Η απάντηση είναι απλή: Φταίει ο Χριστόφιας και το ΑΚΕΛ!!! …ένεν Πρόδρομε ...»
Ai Em  |  09:44

Τα ΜΕΔ των 7.5 δισ. ευρώ στον πυρήνα της έρευνας για ΣΚΤ

«Το ύφος «γκαίμπελς» δεν το αλλάζει με τίποτε!!! …όσο μαντάρα και αν τα κάνατε!! …ααα, ναι, φταίει ...»
Ai Em  |  09:39

«Σέβομαι το Σύνταγμα» δηλώνει ο Κ. Μπαρμπαρούσης

«Δεν το σώζεις χρυσέ μου.... Δεν το σώζεις..... Είσαι σαν βρεγμένο γατί τώρα, πριν 2 μέρες όμως εξωτερίκευσες ...»
Ανώνυμος  |  21:51

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση