ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Αντιπαράθεσης συνέχεια για τους μαθητές

Για έλεγχο μαθητών από Υπ. Παιδείας και ΔΗΣΥ κάνει λόγο το ΑΚΕΛ

ΚΥΠΕ

Συνεχίστηκε και σήμερα η αντιπαράθεση που ξέσπασε με αφορμή τις κινητοποιήσεις των μαθητών για το θέμα των εξετάσεων ανά τετράμηνο ανάμεσα σε ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ.

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, ο οποίος είχε συνάντηση νωρίς το μεσημέρι με αντιπροσωπεία των οργανώσεων ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ, και ΟΛΤΕΚ για το θέμα του κρατικού μισθολογίου, ρωτήθηκε για χθεσινές δηλώσεις του Αβέρωφ Νεοφύτου ότι οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας των μαθητών είναι καθοδηγούμενες.

“Ο κ. Νεοφύτου δηλαδή θεωρεί ότι και οι νοσηλευτές, και οι υπάλληλοι στα λεωφορεία και οι εκπαιδευτικές οργανώσεις είναι καθοδηγούμενες από το ΑΚΕΛ”, διερωτήθηκε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, για να προσθέσει ότι “ο άνθρωπος που έκαμνε δηλώσεις από την πλευρά των εκπαιδευτικών οργανώσεων είναι μέλος του Πολιτικού Γραφείου του κόμματός του και αλίμονο αν τον καθοδηγεί το ΑΚΕΛ”, ανέφερε.

Σημείωσε ότι είναι προφανές “ότι επιχειρούν να αποφύγουν τη συζήτηση της ουσίας των θεμάτων και να τη μεταφέρουν κάπου αλλού γιατί δεν τους συμφέρει να συζητηθεί η ουσία και η ουσία λέει ότι δίχως διάλογο προχωρούν στην κατάθεση συγκεκριμένων προτάσεων οι οποίες αντί να λύσουν προβλήματα, θα προκαλέσουν πολύ περισσότερα”.

Όπως είπε ο κ. Κυπριανού, όταν διατυπωθεί μια διαφορετική άποψη από τη δική τους, δεν έχουν την αντοχή να την ακούσουν, να την συζητήσουν και να προσπαθήσουν να πείσουν για την ορθότητά της.

“Την στιγματίζουν, προσπαθώντας να την απαξιώσουν και απαξιώνοντας τους μαθητές, τη νεολαία δηλαδή πάνω στην οποία λένε ότι επενδύουν για το μέλλον, πρέπει να έχουν υπομονή, να συζητήσουν την ουσία και η ουσία λέει ότι πάμε σε μια τυχοδιωκτική περιπέτεια και αυτή η προσέγγιση θα προκαλέσει σοβαρότατα προβλήματα στους μαθητές, θα δώσει ώθηση να στραφούν περισσότεροι στα ιδιαίτερα μαθήματα και τα φροντιστήρια για να ανταποκριθούν στις ανάγκες που θα προκύψουν”, ανέφερε.

Ο κ. Κυπριανού διερωτήθηκε τι θα γίνουν όλοι αυτοί οι μαθητές οι οικογένειες των οποίων δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώνουν φροντιστήρια για να μπορούν να ανταποκρίνονται σε αυτές τις αυξημένες ανάγκες.

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ συνέχισε λέγοντας ότι διατυπώθηκε πρόσφατα καταγγελία για τις μαθητικές εκλογές και η Επίτροπος για τα Δικαιώματα του Παιδιού έχει απαιτήσει να της δοθούν τα απαραίτητα στοιχεία από το Υπουργείο Παιδείας για να μπορέσει να διερευνήσει την υπόθεση και να αποφανθεί κατά πόσο είναι δικαιολογημένη η ένσταση.

“Είπε (η Επίτροπος) ότι καταρχήν υπάρχει θέμα. Κωφεύει το Υπουργείο Παιδείας εδώ και καιρό και παρά τις επανειλημμένες επιστολές, αποφεύγει να δώσει τα στοιχεία στην Επίτροπο, γιατί, είναι το μεγάλο ερώτημα.
Μήπως είναι άλλοι που καθοδηγούνται από πολιτικά κόμματα για να εξυπηρετούν σκοπιμότητες, να ελέγχουν τους μαθητές και να εξασφαλίζουν ότι δεν θα υπάρχει καμία αντίδραση στις πολιτικές που θα διαμορφωθούν; Εμείς λέμε ότι αυτοί οι κάποιοι δεν είναι το ΑΚΕΛ, είναι το Υπουργείο Παιδείας και ο ΔΗΣΥ”, κατέληξε.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση