ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Κερύνεια: Ανακαλύφτηκαν τα πτώματα πέντε εμβρύων

Σχετίζονται με υποθέση παράνομων εκτρώσεων ιδιωτικής κλινικής

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Η «αστυνομία» των κατεχομένων ανακάλυψε πέντε σορούς εμβρύων κοντά στη περιοχή μεταξύ του Αγίου Επίκτητου και Καράκουμι της κατεχόμενης επαρχίας Κερύνειας και σχετίζονται με υπόθεση παράνομων εκτρώσεων της ιδιωτικής κλινικής «Άντα» (νησί).

Οι σοροί ανήκουν σε έμβρυα μεγαλύτερα των έξη μηνών και μεταφέρθηκαν στο «κρατικό» νοσοκομείο κατεχόμενης Λευκωσίας για νεκροψία.

Μέχρι στιγμής για την υπόθεση έχουν συλληφθεί οκτώ άτομα, τρεις γιατροί, ένας αναισθησιολόγος, ένας νοσοκόμος, μια μαία, μια γραμματέας και ένας άνδρας ασφάλειας και τέθηκαν υπό τριήμερη κράτηση.

Η υπόθεση αφορά εκτρώσεις που έγιναν μεταξύ 2013 και 2016 σε εγκυμονούσες στις οποίες το έμβρυο ήταν μεγαλύτερο των δέκα εβδομάδων, που είναι το επιτρεπτό όριο στα κατεχόμενα για τις εκτρώσεις.

Το “υπουργείο” υγείας ανακοίνωσε ότι αποφασίστηκε όπως η κλινική παραμείνει κλειστή για τρεις μήνες ενώ οι έρευνες της “αστυνομίας” συνεχίζονται.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδονται από τα κατεχόμενα, οι εκτρώσεις πραγματοποιούνταν με χειρουργική επέμβαση. Οι ιδιοκτήτες της κλινικής φέρονται γνώριζαν για τις εκτρώσεις και έχουν συλληφθεί.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση