ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Σκάνδαλο με τις εκτρώσεις στα Kατεχόμενα

Κλινικές διενεργούν επεμβάσεις ακόμη και σε προχωρημένα στάδια εγκυμοσύνης

Τουρκοκυπριακά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για μεγάλο σκάνδαλο εκτρώσεων, στο οποίο εμπλέκονται ιατροί και προσωπικότητες με πολιτικές διασυνδέσεις.

Δημοσιεύματα αναφέρουν κλινικές, οι οποίες δραστηριοποιούνται στα Kατεχόμενα και προχωρούν σε παράνομες εκτρώσεις δίχως να δίνουν σημασία στους βασικούς κανόνες της ιατρικής επιστήμης, της υγιεινής και της ηθικής.

Η «Aστυνομία» έχει προχωρήσει σε συλλήψεις, ενώ υπό κράτηση βρίσκεται και η σύζυγος ενός «βουλευτή» του Κόμματος Εθνικής Ενότητας.

Η υπόθεση έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις με το σκάνδαλο να βρίσκει αντίκτυπο και στην Τουρκία, στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Η «Κ» πληροφορείται ότι το φαινόμενο των εκτρώσεων έλαβε διαστάσεις στην άλλη πλευρά της Πράσινης Γραμμής μετά το 2012, όταν η συντηρητική κυβέρνηση της Τουρκίας δημιούργησε διάφορα εμπόδια για τις εκτρώσεις.

Τότε, στο διαδίκτυο, στις μεγάλες τουρκικές πόλεις και στο βόρειο κομμάτι της διαχωριστικής γραμμής εμφανίστηκαν επιτήδειοι, λεγόμενες κλινικές, αντιπρόσωποι και «ιατροί» που παρείχαν στις Τουρκάλες «εύκολες λύσεις» για την εγκυμοσύνη τους. Μέχρι και σήμερα εντοπίζονται παρόμοια διαφημιστικά σποτ και αγγελίες στο διαδίκτυο.

Οι επιτήδειοι κύκλοι μεταφέρουν τις Τουρκάλες στα Κατεχόμενα, όπου σε κλινικές, οι οποίες δεν φέρουν τις σχετικές άδειες και φυσικά δεν τηρούν τα απαιτούμενα κριτήρια προχωρούν σε εκτρώσεις. Σε πολλές περιπτώσεις, στον βωμό του χρήματος, οι κλινικές προχωρούν σε επεμβάσεις εκτρώσεων ακόμη και σε προχωρημένη φάση της εγκυμοσύνης.

Τα τ/κ μέσα εστιάζουν στην υπόθεση, η οποία πλέον τείνει να λάβει τεράστιες διαστάσεις, οι οποίες αφορούν στη συνολική εικόνα, την οποία παρουσιάζει η ιατρική επιστήμη στο βόρειο κομμάτι του νησιού, τη σχέση της ηθικής-ιατρικής-σύγχρονου καπιταλισμού, τα δικαιώματα της γυναίκας, τις επιπτώσεις της επιβολής της συντηρητικής ιδεολογίας στην τουρκική κοινωνία και φυσικά την άκρως προβληματική εικόνα, την οποία εκπέμπουν τα Κατεχόμενα.

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση