ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Κλήτευση σε απολογία για τους κατηγορούμενους

Η απόφαση του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας στην υπόθεση Ρ. Ερωτοκρίτου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Το δικαστήριο έχει αποφασίσει να κλητεύσουν οι κατηγορούμενοι μάρτυρες υπεράσπισης σχετικά με την υπόθεση του Ρίκκου Ερωτοκρίτου. Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο σε σημερινή του συνεδρία αποφάνθηκε πως εκ πρώτης όψεως υπάρχει υπόθεση για τον τέως βοηθό Γενικό Εισαγγελέα, ο οποίος αντιμετωπίζει κατηγορίες για συνωμοσία προς καταδολίευση και κατάχρηση εξουσίας. Η απόφαση ήταν ομόφωνη.

 

Προηγούμενη Ενημέρωση

Ανακοινώνεται στις 10.30 η απόφαση του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας κατά πόσο υπάρχει ή όχι «εκ πρώτης όψεως υπόθεση ενοχής» στην ποινική υπόθεση εναντίον του τέως βοηθού Γενικού Εισαγγελέα Ρίκκου Ερωτοκρίτου, των δικηγόρων Ανδρέα Κυπρίζογλου και Παναγιώτη Νεοκλέους και του δικηγορικού γραφείου «Ανδρέας Νεοκλέους ΔΕΠΕ».

Σε περίπτωση που το Κακουργιοδικείο κρίνει ότι δεν υπάρχει εκ πρώτης όψεως υπόθεση, οι κατηγορούμενοι αθωώνονται, ενώ σε αντίθετη περίπτωση θα κληθούν σε απολογία και οι δικηγόροι τους θα έχουν το δικαίωμα να κλητεύσουν μάρτυρες υπεράσπισης.

Και οι 4 κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν 7 κατηγορίες που προνοούν μέχρι και 7 χρόνια φυλάκιση. Συγκεκριμένα, το κατηγορητήριο που καταχώρισε ο Γενικός Εισαγγελέας περιλαμβάνει τις κατηγορίες του δεκασμού δημόσιου λειτουργού, δωροληψίας για επίδειξη εύνοιας από δημόσιο λειτουργό, δωροδοκίας οικείων αξιωματούχων, συναλλαγών με αντιπροσώπους οι οποίες υποδηλώνουν διαφθορά, κατάχρησης εξουσίας, συνωμοσίας για ανατροπή της πορείας της δικαιοσύνης, συνωμοσίας προς καταδολίευση. Όλοι οι κατηγορούμενοι απορρίπτουν τις κατηγορίες εναντίον τους.

Η ποινική υπόθεση, η οποία καταχωρήθηκε στις 19 Μαΐου 2015, είναι το αποτέλεσμα της διερεύνησης, η οποία είχε γίνει από τον ανεξάρτητο ποινικό ανακριτή Παναγιώτη Καλλή και συμπληρώθηκε από δύο άλλους ανακριτές, τους Παναγιώτη Πελαγία και Αθανάσιο Σωκράτους.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση