ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Έξι συλλήψεις για ΧΥΤΑ Πάφου, ύποπτος και ο Σάββας Βέργας

40 εκατομμύρια ευρώ από υπερχρεώσεις δημοτών στην Πάφο

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

 Υπερχρεώσεις ύψους 40 εκατομμυρίων ευρώ φαίνεται να αποκόμισαν μέλη του κυκλώματος παραφουσκώνοντας τους όγκους σκουπιδιών που προορίζοντας για τον ΧΥΤΑ Μαραθούντας και υπερχρεώνοντας τις τοπικές αρχές και τους δημότες.

Η Αστυνομία προχώρησε ήδη στη σύλληψη του Οικονομικού Διευθυντή του Δήμου Πάφου ο οποίος τελεί σε διαθεσιμότητα καθώς επίσης και άλλων τριών προσώπων, οι οποίοι θεωρούνται ύποπτοι στην υπόθεση διασπάθισης δημοσίου χρήματος.υ χρήματος.

Συνολικά έχουν εκδοθεί έξι εντάλματα, ενώ μεταξύ των υπόπτων είναι και ο τέως δήμαρχος Πάφου Σάββας Βέργας. Εκτιμάται ότι μέσα στις επόμενες ώρες θα υπάρξουν νέες συλλήψεις.

Οι ύποπτοι αντιμετωπίζουν συνολικά δώδεκα κατηγορίες που αφορούν μεταξύ άλλων συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, δεκασμό δημόσιου λειτουργού, απόσπασης από δημόσιο λειτουργό, απόσπαση χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις, κατάχρηση εξουσίας, κλοπής, και αδικήματα διαφθοράς.

Οι ύποπτοι αναμένεται να οδηγηθούν αύριο ενώπιον του επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου για έκδοση διαταγμάτων κράτησης τους.

Στην περίπτωση του Σάββα Βέργα, ο οποίος εκτίει ήδη ποινή φυλάκισης, αναμένεται να ανακριθεί στο χώρο κράτησης του στα σπιτάκια της ΜΜΑΔ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση