ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΧΥΤΑ Πάφου: Δεν αποκλείονται νέες συλλήψεις

Eντατικές έρευνες της Αστυνομίας για την υπόθεση του ΧΥΤΑ Πάφου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι έρευνες της Αστυνομίας για την υπόθεση του ΧΥΤΑ Μαραθούντας, μετά από τις καταγγελίες για λειτουργία κυκλώματος που υπερχρέωνε τις τοπικές Αρχές με περισσότερους όγκους σκουπιδιών, αποκομίζοντας σημαντικά κέρδη.

Για την υπόθεση τελούν ήδη υπό κράτηση ο οικονομικός διευθυντής του Δήμου Πάφου, ο οποίος τελεί σε διαθεσιμότητα, και τρεις υπάλληλοι της διαχειρίστριας εταιρείας, οι οποίοι αντιμετωπίζουν 12 κατηγορίες.

Το κλιμάκιο των ανακριτών προχώρησε σε έρευνες σε Πάφο και Λευκωσία, τόσο στις κατοικίες όσο και στα γραφεία των τεσσάρων υπόπτων.

Σύμφωνα με μαρτυρία που κατέχει η Αστυνομία, οι Δήμοι και οι κοινότητες πλήρωναν από 28 έως 31 ευρώ, ανά τόνο σκουπιδιών, που εναπόθεταν στον ΧΥΤΑ Πάφου, ενώ το πραγματικό κόστος για την εταιρεία δεν ξεπερνούσε τα 10 ευρώ.

Στην υπόθεση φέρεται να εμπλέκεται και ο τέως δήμαρχος Πάφου Σάββας Βέργας, ο οποίος εκτίει ποινή φυλάκισης 6 χρόνων. Ο τέως δήμαρχος Πάφου εξακολουθεί να αρνείται να απαντήσει σε οποιαδήποτε ερώτηση του υποβλήθηκε.

Για την υπόθεση η Αστυνομία αναζητεί τον γενικό διευθυντή της ελληνικής εταιρείας Helector, εναντίον του οποίου έχει εκδοθεί ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης. Στο πλαίσιο των ερευνών της Αστυνομίας που βρίσκονται σε εξέλιξη δεν αποκλείονται και νέες συλλήψεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση