ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Καταγγελίες για αργόσχολους λειτουργούς στο Υπουργείο Εμπορίου

Σκοτώνουν τις ώρες τους ξαπλωμένοι στα γραφεία τους αναφέρεται σε ανώνυμη επιστολή

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

Για εργαζόμενους που υποαπασχολούνται, χωρίς κανένα έλεγχο «αναχωρούν από το χώρο εργασίας ή σκοτώνουν τις ώρες τους ξαπλωμένοι στα γραφεία τους» στο Εργαστήριο Μέτρων και Σταθμών του Υπουργείου Ενέργειας κάνει λόγο ανώνυμη επιστολή που απεστάλη στην Επιτροπή Ελέγχου προκαλώντας ποικίλες αντιδράσεις κατά τη διάρκεια της Επιτροπής Ελέγχου. 

Το πρωί της Τρίτης, στη συνεδρία της Επιτροπής Ελέγχου όπου εξετάζετο η ετήσια έκθεση του γενικού ελεγκτή για το Υπουργείο Εμπορίου, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Γιώργος Γεωργίου ανέγνωσε ανώνυμη επιστολή που απεστάλη στην επιστολή η οποία έκαιγε τους υπαλλήλους του Εργαστήριου Μέτρων και Σταθμών.

«Οι υπάλληλοι της υπηρεσίας αυτής, απομακρυσμένοι όπως είναι από τα υπόλοιπα τμήματα του υπουργείου και χωρίς έλεγχο από κανένα ανώτερο ή και από τον ίδιο το γενικό διευθυντή κυριολεκτικά απασχολούνται» αναφέρεται στην επιστολή. «Οι άνθρωποι αυτοί συχνά προσέρχονται ή αναχωρούν από το χώρο εργασίας κατά βούληση για προσωπικά τους θέματα ή σκοτώνουν τις ώρες τους ξαπλωμένοι στα γραφεία τους στο εργαστήριο μέχρι να σχολάσουν» επισημαίνεται στην επιστολή ενώ σημειώνεται πως ο εξοπλισμός ελέγχου των μετρητών των αντλιών καυσίμων που στοίχισε πέντε εκατομμύρια λίρες βρίσκεται σε πλήρη αχρησία.

Απαντώντας στις καταγγελίες, ο Έφορος Μέτρων και Σταθμών Γιάννης Οικονομίδης χαρακτήρισε την επιστολή συκοφαντική και επεσήμανε ότι διορίστηκε τον Ιούλιο του 2014 σε συνθήκες τεράστιων προστριβών μεταξύ του προσωπικού σε τέτοιο σημείο που υπήρχαν καταγγελίες μεταξύ τους στην αστυνομία και υποθέσεις ενώπιον του δικαστηρίου. Σημείωσε παράλληλα πως τον Σεπτέμβριο του 2015 η υπηρεσία υπεβλήθη σε εσωτερικό έλεγχο και δέχθηκε συγχαρητήρια με τους εμπειρογνώμονες να χαρακτηρίζουν την υπηρεσία ως υπηρεσία βέλτιστης πρακτικής.

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση